Kahramanmaraş’ta akrabasının 8 yaşındaki kızını kaçırarak 15 bin YTL isteyen işsiz, İskenderun’da polisin çalışmaları sonucunda yakalandı.

Basın karşısına geçerek kaçırma ve fidye olayı hakkında bilgiler veren Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, 17 Eylül Çarşamba günü saat 19.00 sıralarında polis merkezine müracaatta bulunan H.A. isimli işçi vatandaşın, öz kızı olan 8 yaşındaki kızı H.A.’yı teyzesinin oğlu İlker G.’nin (33) İstiklal Mahallesi, Mimar Sinan İlköğretim Okulu önünden saat 17.30’da kaçırdığını belirterek şikayetçi olduğunu kaydetti.

Kızının hayatına karşılık akrabasının kendisinden 15 bin YTL fidye istediğini belirten H.A.’nın belirtilen parayı Hatay’ın İskenderun ilçesinde daha sonra belirtilecek adresi getirmediği takdirde ise kızını bir daha göremeyeceğini yönünde bilgi verdiğini anlatan Çelikbilek, bunun üzerine harekete geçildiğini belirtti.

Savcılığın bilgisi ve talimatı doğrultusunda seri numaraları alınan 15 Bin YTL’nin hazır edilerek gerekli operasyonun yapılması için İskenderun’a gidildiğini anlatan Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, şöyle konuştu:

“İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki görevlilerin de katılımı ile şahsın buluşma yeri olarak belirtmiş olduğu adrese operasyon yapılmak üzere iken, şüpheli şahsın buluşma noktası olarak verdiği yerleri sık sık değiştirerek yakalanmasını zorlaştırmak istemesi nedeni ile ekipler ilçe merkezinin değişik noktalarında şüpheli şahıs üzerinde çalışmalar yapmaya başladı. Şüpheli şahıs saat 02 sıralarında Ulu Cami Caddesi üzerinde görülmüş ve kendisi ile buluşma sağlanmıştır. Şüpheli şahıs, seri numaraları alınan 15 bin YTL’yi alarak kaçmak istediği sırada yapılan operasyonda yakalanmış ve mağdure de suçta kullanılan oto içerisinden kurtarılarak ailesine teslim edildi.”

İlker G.’nin çevreye olan yaklaşık 8 bin 500 YTL civarındaki borçlarını bir süre önce ödeyerek kendisine yardımcı olan H.A.’nın “yardım ettiği akrabası tarafından kızının kaçırılmasının üzüntüsünü” yaşadığı da ifade edildi. Müdür Çelikbilek; "Halk arasında bir tabir vardı. Bunun adı yediği çanağa pislemektir" dedi.

İki suçtan sabıkasının bulunduğu belirtilen İlker G. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye gönderildi. (www.kanal46.com)