Kahramanmaraş'ta vatandaşın bürokrasi çilesini sona erdirecek Hizmet Standartları Projesi için geri sayım başladı.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, projenin önümüzdeki aylarda faaliyete geçeceği müjdesini vererek, kamu kurumlarında yaşanan aksaklığın hesabının vatandaş tarafından sorgulanabileceğini söyledi.

Kahramanmaraş Valisi Tanılır'ın geçtiğimiz ay Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği tarafından (KALİDA) düzenlenen bir programda da dile getirdiği Hizmet Standartları Projesi ile ilgili gelişmeler hızlanıyor.

Her kamu kurumu için hizmet standartlarının belirleneceği bu proje ile hazırlıklar devam ediyor.

Şehre davet edilecek uzmanlar kamu kurumlarına proje ile ilgili bilgilendirme yapacak. Böylelikle her kurumun vatandaşa verdiği hizmet objektif olarak tespit edilecek. Proje ile ilgili bilgiler daha sonra bir kitapçıkta toplanacak ve kamunun bilgilenmesi amaçlanacak.

Kamuda bürokrasinin azaltılmasına yönelik önemli bir adım görülen bu projenin büyük kolaylığı olacağını ifade eden Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, zaman kaybının da bu şekilde önleneceğini belirtti.

Proje ile yapılacak bir işlem için ne gibi evrakların gerektiği, işlemin ne kadar sürede çözümlendiği ve buna benzer konularda vatandaşın bilgilendirileceğinin altını çizen Vali Tanılır, herhangi bir aksaklık söz konusu olduğunda da vatandaşın bunu sorgulayabileceğini vurguladı. Tanılır, tamamen şeffaf bir model olan projenin vatandaşların işlerini kolaylaştırma adına büyük önem arz ettiğini söyledi. (CİHAN)