Kahramanmaraş’a gelen Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, NATO bünyesinde Gazi Kışlası’nda konuşlandırılan Patriot hava savunma sistemleri için görev yapan Alman Birliği’ni ziyaret etti.


Bakan Maiziere, burada Alman ordusunda görev yapan Türk asıllı Astsubay Eda ile karşılaşınca şaşkınlığını gizleyemeyerek, memnuniyetini dile getirdi.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ve Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, Adana İncirlik Üssü’ndeki ziyaretlerinin ardından havayolu ile Kahramanmaraş’a geldi.


Burada Patriot hava savunma sistemlerinin kurulduğu 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı’na ait Çocuk Bahçesi semtindeki Gazi Kışlası’na gelen heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlk olarak 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Kağan Kazaz ve Alman Birliği’nin Komutanı Albay Eric Ellerman’dan bilgiler alan heyet, daha sonra Alman askerleriyle görüşüp brifing aldılar.


Brifingin verildiği çadırda askerlerle selamlaşan Bakan Maiziere, Türk asıllı Alman askeri Astsubay Eda’yla karşılaşınca memnuniyetini gizleyemedi. Alman ordusunda görev yapan Türk askerlerinin sayısının artması karşısında mutlu olduklarını dile getiren Maiziere, şunları kaydetti:


“Daha önceki bir ziyaretimde de yanımda 2 Türk askerim vardı. Ben ordumuzda çok az Türk askeri olduğunu düşünüyordum. Ama artık o kadar fazla Türk kökenli askerimiz var ki, bundan çok mutlu oldum.”


Heyet, burada Albay Ellerman’ın verdiği brifingin ardından Patriotlar’ın konuşlandırıldığı bölgede ortak basın açıklaması yaptı. (AJANS 46- İHA-AA)