Kahramanmaraş'ta bulunan Alman patriot sistemlerine ziyaretçi akını ve ilgisi devam ediyor.


Kahramanmaraş’a geçen hafta sonu ziyarette bulunan Türk, Alman ve Hollandalı Savunma Bakanları ile Alman Başbakan Merkel’in ardından Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Kahramanmaraş'taki patriot hava savunma sisteminde görevli Alman askeri birliğini ziyaret etti.


Havayolu ile geldiği Gaziantep'ten Kilis'e geçen Gabriel ile beraberindeki 10 kişilik heyet, Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret ettikten sonra karayoluyla saat 16 sıralarında Kahramanmaraş'a geldi.


Alman Gabriel'i Çocuk Bahçesi semtindeki Gazi Kışlası'nda 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Kaan Kazaz karşıladı. Kazaz ile makamında bir süre görüşen Gabriel, daha sonra patriot hava savunma sisteminin bulunduğu alana geçti. Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann, burada Gabriel ve beraberindeki heyete, yapılan çalışmalar ve sistemle ilgili bilgiler verdi.


Alman askeri birliğini ziyaret ederek Alman askerlerle bir süre görüşen Gabriel, ziyarette basın mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmadı. Konuk genel başkan ziyaretinin tamamladıktan sonra karayolu ile yeniden Gaziantep’e dönecek.


Öte yandan; patriotçu askenlerin arasında Danimarkalı askerlerin de bulunması nedeni ile Danimarka Savunma Bakanı Nick Haekkerup’un da yarın Kahramanmaraş’a bir ziyarette bulunacağı öğrenildi.


Kahramanmaraş'a 28 Şubat’ta gelecek Danimarka Savunma Bakanı Nick Haekkerup için Kahramanmaraş Havaalanı ziyaret süresince geçici sınır kapısı ilan edileceği öne sürüldü.


YABANCI BAKAN’DAN İLGİNÇ TALEP


Danimarka Savunma Bakanı Nick Haekkerup 28 Şubat'ta günübirlik Türkiye'yi ziyaret edecek. Haekkerup, Türkiye'ye Kahramanmaraş Havaalanı'ndan giriş yapmak istedi. Çünkü Kahramanmaraş'ta 10 Danimarka askeri görev yapıyor. Dışişleri Bakanlığı, konuyu İçişleri Bakanlığı'na iletti. 2007'de dünyanın önemli çelik devleri arasında sayılan Rus NLMK firmasının iki üst düzey yöneticisi için Zonguldak Çaycuma Havaalanı'nda geçici sınır kapısı oluşturulmuştu. Aynı formülün Haekkerup içindekullanılması gündeme geldi.


BAKAN GÜLER KARAR VERECEK


Dışişleri Bakanlığı,Danimarka Savunma Bakanlığı'nın talebi konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'ndan görüş istedi. İçişleri Bakanı Muammer Güler onay verirse Danimarka Savunma Bakanı Nick Haekkerup için sınır kapısı statüsü olmayan Kahramanmaraş Havaalanı bir günlüğüne geçici hudut kapısı yapılacak


Gaziantep’ten Pasaport polisi


Konuk Savunma Bakanı'nı taşıyan özel uçağın havaalanına inmesine izin verilecek. Gaziantep'ten bir pasaport polisi 24 saatliğine Kahramanmaraş'ta görevlendirilecek. Haekkerup ve beraberindeki heyetin yurda giriş çıkış işlemleri bu şekilde gerçekleştirilecek. Haekkerup aynı gün Türkiye'den Kosova'ya gidecek.


CUMARTESİ DE KONUKLAR GELECEK


2 Mart 2013 Cumartesi günü ise Patriot Savunma Sistemlerinin konuşlandırıldığı bölgeyi ziyaret etmek üzere Hollanda Hava Kuvvetleri Askeri Diplomatik Heyetinin de Kahramanmaraş'a geleceği bildirildi. (AJANS 46 - AA / www.kanal46.com)