ODTÜ'den geçecek yola ilişkin protestolar sürerken Bülent Arınç, "Gezi benzeri olay çıkarma gayreti var" dedi. ODTÜ de Büyükşehirden kaldırılan ağaçlar için para aldığını kabul etti.


ODTÜ arazisinde yapılacak yol çalışmasını protesto eden bir grup, yolun yapıldığı alanda toplandı. CHP'li vekiller Levent Gök ve Aylin Nazlıaka da gruba destek verdi. Grup yol için kurulan şantiyeyi basmak isteyinice olaylar çıktı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdaahale etti. Belediye aracına zarar veren bir kişi gözaltına alındı.


Arınç: Şova dönük gösteriler


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ODTÜ'deki gerginlik için "Gezi benzeri olaylar çıkarma gayreti" dedi. Hukukun dediğinin olacağını hatırlatan Arınç, şöyle konuştu: "Parlamentoda hiç  işe yaramayanların birer fidan dikmeye çalışması şova dönük gösterilerdir. Millet bunun karşılığını verir. Geçmesi gereken bir yol var, o yolun zarar vermeden geçebileceği konusunda Çevre Bakanlığı'nın ODTÜ'ye sunduğu kabul edilmiş proje var. Ama yeniden Gezi benzeri olaylar çıkarma gayretleri var."


Gökçek: 211 bin TL ödedik


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, "ODTÜ'nün kendi tespitine göre belirlenen 2 bin 388 ağaç kaldırıldı. Bunların parası da 211 bin TL ODTÜ'nün banka hesabına yatırıldı. Oradan kaldırdığımız ağaçların ağaçların 10 katını istedikleri yere dikmeye hazırız" dedi.


ODTÜ: Parayı iade ettik


Gökçek'in bu açıklamalarının ardından ODTÜ, twitter'dan paranın iade edildiğini duyurdu. Açıklamada  "ABB'nin ODTÜ arazisinden kaldırdığı ağaçlar için ODTÜ ile herhangi bir anlaşma olmadan bugün aktardığı ödeme iade edilmiştir" denildi.


Haber 7