Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mısır’da yapılan darbeyi ilk eleştiren ülkenin Türkiye olduğunu, darbeye Türkiye kadar hiçbir ülkenin karşı çıkmadığını söyledi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mısır süren katliamlarla ilgili konuştu.


’’TÜRKİYE DARBE REJİMİNİ ELEŞTİREN İLK ÜLKE’’


Türkiye’nin darbe rejimini eleştiren ilk ülke olduğunu, diğer ülkelerin yüksek sesle darbeye tepki koyamadıklarını ifade eden Arınç, Türkiye şununla iftihar etmeli; Mısır’da darbe vuku bulduğu zaman açıkça adını koyan, darbe rejimini eleştiren kınayan sadece Türkiye oldu. Ne ABD ne AB ne Körfez ülkeleri ne de Orta Doğu’dan hiçbirisi bu kadar yüksek sesle adını tam koyarak, bu işin darbe olduğunu söyleyemediler. Türkiye bu konuda çok iyi bir imtihan verdi bunu bütün dünya biliyor.’’ dedi.


’’YAŞANAN VAHŞET KARŞISINDA BAZI SÖZLER DUYUYORUZ’’


Yaşanan vahşet karşısında diğer ülkelerin tavrını eleştiren Arınç, ’’Yaşanan vahşet karşısında bazı sözleri duyuyoruz, bunlar meseleyi çözmüyor. Eğer bundan bir iki ay öncesinde başlayan bu olaya, ’Bu, demokrasiye karşı bir darbedir, bu darbeyi telin ediyoruz’ demiş olsalardı bu gruplar bu cesareti kesinlikle bulamazlardı.’’ açıklamalarında bulundu.


(İHA)