Balyoz'da şok karar!....Çetin Doğan, Özden Örnek, İbrahim Fırtına da dahil 102 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, “Balyoz” soruşturmasının iddianamesini geçen hafta kabul etmişti.

Bunun ardından bugün 102 sanık hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bu kişiler arasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile eski kuvvet komutanları Özden Örnek ve İbrahim Fırtına da bulunuyor.

Bu kişilerin önümüzdeki günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilmeleri bekleniyor.

İLK DAVA 16 ARALIK'TA

Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 16 Aralık'ta yapılmasına karar verdi.

İKİ KEZ TUTUKLANMIŞLARDI

Soruşturma aşamasında Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 39 kişi iki kez tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı.

Savcıların itiraz etmemesi üzerinde soruşturma aşamasında sanıklardan tümü tahliye edilmişti.

1 NUMARA ÇETİN DOĞAN

"Balyoz" soruşturmasının iddianamesinde 196 şüpheli bulunuyor.

İddianamede, birinci sırada eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, ikinci sırada eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, üçüncü sırada eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve dördüncü sırada eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun yer alıyor.

İddianamede şüpheli olarak yer alan Albay Dursun Çiçek, aynı zamanda İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında tutuklu yargılanıyor.

İLK YORUM DOĞAN'DAN

İddianamenin bir numaralı şüphelisi olarak gösterildiği Çetin Doğan, ''Bir kara lekedir. Hukuk cinayetidir. Bize bu lekeyi atanlar cezasını çekecektir'' dedi.

İDDİANAMEDEN

* Balyoz yapılanmasının, askeri bir müdahale için öncelikle ülkeyi kaos ve kargaşa ortamına çekerek ortamı şekillendirmeyi planladığı, bu amaçla ‘Oraj’, ‘Suga’, ‘Çarşaf’ ve ‘Sakal’ eylem planlarını hazırladığı görülmektedir.

* Eldeki mevcut delillere göre, dönemin Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının dahil olmadıkları anlaşılmıştır.

* Şüpheliler ordu bünyesindeki askeri hiyerarşi dışında bu amaçla bir yapılanma oluşturmuşlardır.

* Kurulan bu suç örgütünün darbe yaparak hükümeti yıkmaya yönelik, öncelikle Balyoz Güvenlik Harekat Planı adı altında çok kapsamlı ve ayrıntılı bir plan hazırladığı, hükümet ile işbirliği içerisinde olduğu grupların da tek ferdi kalmayacak şekilde ortadan kaldırılmasının hedeflendiği görülmektedir.

* Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, yapılanmanın lideri olduğu ve ‘Balyoz Harekat Planı’ isimli bir darbe planı hazırladığı kanaatine varıldığı” vurgulandı. (Mynet)