Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Kahramanmaraş'tan bağımsız aday olarak gösterdiği Avukat Kemal Yavuz, seçim çalışmaları kapsamında Yeni Sanayi Sitesi esnaflarını tek tek gezerek, onların dertlerini ve sıkıntılarını tespit etti. Yavuz; “22 Temmuz erken genel seçiminde bana yetki verin ki; sizlerin mecliste sesi-soluğu olayım. Sizlerin sıkıntılarınızı gündeme getireyim” diyerek destek istedi.

Esnaf gezisinin ardından bir grup esnafla bir araya gelerek toplantı yapan Kemal Yavuz, son 10 yıldır işbaşına gelen hükümetlerin yanlış icraat ve tutumları sonucunda başta sanayi sitesi olmak üzere esnaf ve sanatkar kesiminin bir hayli zor durumda bırakıldığını öne sürdü. Bugün gelinen noktada esnaf ve sanatkarın olumsuz şartlara direnme direncinin kırıldığını da ifade eden Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün esnafımızın durumu vahim boyuttadır. Günü kurtarma imkanı da kalmadığı için esnafımızın cesaretini kaybetmiş olduğunu da üzülerek görüyoruz. Yine üzülerek görüyoruz ki; esnafımız gördüğü günden geri kalmıştır. Çünkü dünden daha iyi durumda esnaf yok. Her geçen gün küçülerek gidiliyor. IMF ve Dünya Bankası emri ile uygulanan yanlı ekonomik politikalar sonucunda büyükler daha da büyürken, küçükler ise giderek yok oluyor. Kaldı ki bu sistemde küçüklerin yaşama şansı yoktur. Hele tamir onların hiç istemediği bir olay. Sizler arabaları tamir edip ömrünü uzattıkça onların işine gelmez. Çünkü onlar yeni araba satılmasını isterler. Bu çevreler üreten bir Türkiye istemezler ki…Bu sistem 20 yıldır çalışıyor. Karamsar bir tablo var. Bu gidişe dur demek için IMF ve Dünya Bankası’na hayır demek için, ülke kaynaklarının yabancılarının eline geçmesine dur demek için 22 temmuz’da sandık önünüze gelecek. Sizler sandık başına giderek; “Bu iş buraya kadar” diyeceksiniz ve ona göre oylarınızı kullanacaksınız. Ben sizlere BBP’nin bağımsız adaylarını öneriyorum. Kahramanmaraş’ta ise ben sizlerden oy ve destek istiyorum. Bir çiçekle bahar olmaz derler ama neden bu çiçek baharın müjdecisi olmasın ki…Mecliste bir yiğit sese ihtiyaç var. Bana yetki verin ki sizlerin sesi ve soluğu olayım.”

ŞENDİLLER: AMPULÜN FİŞİ YAHUDİLERİN ELİNDE

BBP camiasının önde gelen isimlerinden Behzat Ekici, Muharrem Erantepli ve Hikmet Büyükköse’nin hazır bulunduğu toplantıda söz alan eski milletvekili Ökkeş Şendiller ise; “AKP’nin ampulünün fişi, ABD’deki Yahudi lobisinin masasında takılıdır. Bunu daha önce defalarca söyledik ama ne yazık ki doğru çıktı. Keşke biz yanılsa idik ama gerçek budur. Ben Kahramanmaraş ölçeğinde de bunların yaptıklarını devamlı gündeme getiriyorum ama şu ana kadar cevap bile veremediler. Ben yine haksızlıkları ve yanlışları haykırmaya devam edeceğim. Bugünlerde elde ettiğim bir bilgiye göre; şu anda AKP milletvekili adayı olan Veysi Kaynak’ın zamanında hukuk danışmanlığını yaptığı kum ocağı işletmecisi firmaya ocaktan fazla kum aldıkları için kesilen 3.5 milyon YTL civarındaki para cezasını ocağın asıl sahibi Önsen Belediyesi’ne ödettirmeye çalışıyorlarmış. Böyle şey olur mu? Bunu önleyebilmek için elimden gelen çabayı ortaya koyacağımdan kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Yok öyle yağma…Sizlerden bağımsız adayımız Kemal Yavuz’a oy istiyoruz. Bu mecliste Kemal Yavuz’un olması gerekiyor.” (ajans 46 - www.kanal46.tv)