Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek: "Özellikle AK Parti döneminde kadınlarımız siyasi arenaya çok daha katıldı ve yönetim içerisinde yer aldı"


Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadın belediye başkan yardımcısı görevlendirmesi nedeniyle, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e plaket verdi.


Davutoğlu, Ankara'da bir otelde AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarınca, kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 80. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın" programında, Belediye Başkanı seçilen kadınlara ve belediye yönetiminde başarılı kadın yöneticilerle çalışan belediye başkanlarına plaket takdim edildi.


Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de Belediye Başkan Yardımcısı olarak Nihan Büyükdereli’yi görevlendirmesi nedeniyle plaket verilmeye layık görüldü. Mahçiçek, plaketini Başbakan Davutoğlu'nun elinden alırken, Başkan Mahçiçek ve Başkan Yardımcısı Büyükdereli Başbakan Davutoğlu tarafından tebrik edildi.


- Başarıya pozitif yansıma


Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlara, "Seçilirsek inşallah başkan yardımcılarımızdan bir tanesi hanımefendi olacak" sözünü verdiğini hatırlatarak, bu sözü yerine getirdiklerini söyledi.


Türkiye'de kadınların değerinin artık daha iyi bilindiğini vurgulayan Mahçiçek, şunları kaydetti:


"Özellikle AK Parti döneminde kadınlarımız siyasi arenaya çok daha fazla katıldı, yönetimin içerisinde yer aldı. Bu gün buradaki tabloya baktığımız zaman belediye meclis üyelerimiz arasında çok sayıda hanımefendinin olduğunu görüyoruz. Tabi kadınlarımız da teşkilatlarımız içerisinde bu kadar aktif yer alınca, bu partimizin başarısına da pozitif olarak yansıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de kadınlarımızın bu başarılarını sürdüreceklerini, gerek politikada gerekse yerel yönetimlerde çok güzel çalışmalara imza atacağına inanıyorum."