Başörtüsü sorununun kesinlikle görmezlikten gelinemeyeceğini kaydeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bu problemin probleminin tek kalemde çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Başörtüsü sorununun kesinlikle görmezlikten gelinemeyeceğini kaydeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bu problemin probleminin tek kalemde çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Partisinin İl Divan Toplantısı için Kahramanmaraş'a gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları'nı ziyaret etti.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yazıcıoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başörtüsü meselesine değinen Yazıcıoğlu, Türkiye'de bu meseleden dolayı 40 yıldır gerilim yaşandığını ifade etti.

Bunun Türkiye'nin gerçeği olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, problemin tek kalemde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, "Bu sorunu çözmek için "Yasaklayalım sorun bitsin" dememiz mümkün değil. Tam tersine bu gerilimi yaşamayalım. Herkes eğitimde, çalışma hayatında, siyasette fırsat eşitliğine sahip olsun. Türkiye anayasada belirtildiği şekilde laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olsun." diye konuştu.

Bu alanda sorunun sadece başörtüsü olmadığına dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Başörtüsünü aşan sorunlarımız var. Türkiye hala demokratikleşemedi. Hala din ve vicdan özgürlüğüne, fikir özgürlüğüne dayanan ortak değerler etrafında buluşamadı. En önemlisi bir hukuk devleti olamadı. Bütün problem buradan kaynaklanıyor. Onun için de gündemimize bir şekilde gelmiş olan başörtüsü sorununun hemen çözülüp geçilmesi lazım. Asıl diğer problemlere geçmeliyiz. Türkiye hem milli güvenliği ile ilgili kaygıları giderecek hem de özgürlükler alanında gerçek anlamda taşların yerine oturmasını sağlayacak bir düzenlemeyi yaparak geçmesi lazım." şeklinde konuştu.

Başörtüsü ile ilgili problemin çene altından bağlamak gibi şekil şartları ile çözüleceğine inanmadığını dile getiren Yazıcıoğlu, yine bu meselenin rejime de zarar vermeyeceğini ifade etti. Yazıcıoğlu, "Türkiye'nin laikliği falan elden gitmez. Rejim yıkılmaz, cumhuriyet ortadan kalkmaz. Tam tersine cumhuriyet, laiklik güçlenir. Türkiye'de insanların mutluğu arttıkça devlete olan güvenleri ve bağlılıkları da artar. Devletle birlikte daha fazla üretme aşkına ve şevkine erişmiş olurlar." dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da üsluplarına dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Eğer siyasiler toplumu germezlerse siyasiler böyle işi bir rejim krizi gibi pozisyona taşımazlarsa bunun üzerinde siyaset üretme gayreti göstermezlerse bir şey çıkmaz. Yasak kalkarsa kutuplaşma kalkar, kimse kimsenin farkında bile olmaz." diye konuştu. (www.kanal46.tv)