Kahramanmaraş Belediyesi’nde son zamanlarda yapılan ihalelerin birer birer iptal edilmesi; “Belediye ihalelerinde neler oluyor, yapılan ihaleler neden iptal ediliyor?” sorusunu gündeme getiriyor.

İstihbarat Servisimizin yaptığı araştırmalara göre, Kahramanmaraş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve daha sonra kendileri tarafından iptal edilen son ihaleler şunlar:

Su Kanal Müdürlüğü’nün işçi hizmet alımı ihalesi, Halk-Ekmek Fabrikası işçi hizmet alımı, Park-Bahçe Müdürlüğü işçi hizmet alımı, Basın-Yayın Müdürlüğü işçi hizmet alımı.

İHALELER NEDEN İPTAL EDİLİYOR?

Belediye kaynaklarından ve kulislerden elde edilen bilgilere göre; Belediye ihalelerinin, ihale komisyonundan kaynaklanan hata, eksiklikler ve mevzuatların tam olarak bilinmemesi nedeni ile iptal edildiği öne sürülüyor.

Komisyonun ihale şartnamelerini kurumun ihtiyaçlarına göre hazırlayamaması geçenlerdeki bir ihalenin iptal gerekçesine Belediye yetkililerinin ağzından net bir şekilde yansırken, Basın-Yayın Müdürlüğü ihalesinin üst üste 3 kez iptal edilmesi de ihale komisyonunun hata ve eksikliklerine bir örnek olarak gösteriliyor.

Öte yandan; Kahramanmaraş Belediyesi İhale Komisyonu hakkında İçişleri Bakanlığı’na şikâyette bulunulduğu da öne sürülüyor.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın ihale iptalleri konusunda yapacağı açıklamalar ise büyük bir merakla bekleniyor.

Bilindiği gibi; Kahramanmaraş Fuarı'na sanatçı getirilmesi işi ile ilgili olarak 2005 yılında yapılan ihale hakkında açılan dava ise halen Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor.



KANAL 46 BELEDİYE VE İSTİHBARAT SERVİSİ’NİN KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESİ İHALELERİ İLE İLGİLİ OLARAK ARAŞTIRMALARI DETAYLI OLARAK SÜRÜYOR.

ELDE ETMEYE DEVAM EDECEĞİMİZ BİLGİ VE BELGELERİN IŞIĞINDA HAZIRLAYACAĞIMIZ 'FLAŞ' HABERLER PEK YAKINDA KANAL 46’DA…