Kahramanmaraş Belediye Meclisi mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. 5 Mayıs Çarşamba günü toplanan Kahramanmaraş Belediye Meclisi, gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında, Kahramanmaraş Belediyesi Yeni Ana Hizmet Binası Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda 3 Gündem Maddesi’nin yanı sıra 3 de gündem dışı madde görüşüldü. Eski tutanak özetinin okunmasından sonra gündemde bulunan; 2009 mali yılı kesin hesabının görüşülmesi, Norm kadro fazlası 4 adet işçi kadrosunun iptali, İmar plan tadilatları maddeleri ile gündem dışı olarak görüşülen; İller bankasından kredi kullanımı için Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yetki verilmesi, araç alımı, izin dilekçeleri maddeleri görüşüldü.

Belediye meclisi yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan yeni hizmet binasında ilk toplantısını yaparken burada bir konuşma yapan Başkan Poyraz ''Gerçekten bugün tarihi bir günü yaşıyoruz. Çünkü bu bina bu şehre belki 100 yıl hizmet verecek. Yaklaşık 25 milyon TL'ye mal olan belediye binasında bütün birimler bir arada hizmet verebilecek. Böylesi bir binayı Kahramanmaraş'a kazandırdığımız için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmasında Kahramanmaraş Belediyesi'nin yeni projeleriyle ilgilide bilgiler veren Başkan Poyraz, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde meydana gelecek enerji birikimini tespit edebilmek amacıyla Türkiye'de ilk kez uygulanacak yeni bir proje hazırlanacağını belirtti.

Başkan Poyraz, başta Kahramanmaraş olmak üzere civar illerin Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunduğu ve bölgenin 1. derece deprem riski altında bulunduğunu hatırlattı. Geçtiğimiz günlerde Elazığ'da toplantı düzenlendiğini kaydeden Belediye Başkanı Poyraz şunları söyledi:

''Elazığ Valisinin başkanlığında organize edilen toplantıya Bingöl, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş olarak bizler katıldık. Dar kapsamlı bir toplantı oldu. İTÜ ve TÜBİTAK'tan da bilim adamları iştirak etti. Yeni bir çalışma olacak. İTÜ'deki arkadaşlar yeni bir proje hazırlayacaklar ve bu proje Türkiye'de ilk olacak. Özellikle bu illerden geçen fay hattındaki enerji birikimleri kontrol edilecek. Projenin maliyeti yaklaşık 10-15 milyon TL. İnşallah bu projenin hayata geçirilmesi ile deprem konusunda da ciddi bir adım atılmış olacak.”

Meclis oturuma ara vererek bir sonraki toplantı tarihini 10.05.2010 olarak belirledi. (www.kanal46.com)