1/5000'lik Nazım İmar Planı ile ilgili yaptığımız haberler ve yorumlar sonuç verdi.


Kanal46 olarak Kahramanmaraş'ın gelecek 50 yılını şekillendirecek 1/5000'lik Nazım İmar Planını geçtiğimiz günlerde sizler için kamuoyuyla paylaştık. Kahramanmaraş'ın gerçekleriyle örtüşmediğine inandığımız 1/5000'lik Nazım İmar Planında teknik ekibimizin tespit ettiği hataları kamuoyuyla paylaşarak ve sizlerden gelen eleştirileri de duyurmaya gayret ettik.

Ayrıca TMMOB başkanı Yusuf Temizkan ve mühendis odaları başkanlarıda toplu olarak plan hakkında incelemeler yaparak eksikleri hakkında kamuoyuna açıklama yapmışlardı. Bununla ilgili ve diğer yaptığımız haber ve yorumlar sonuç verdi.

Bugün gazetesinin haberine göre Belediye, 1/5000'lik Nazım İmar Planında tadilat yapmaya karar vererek çalışmalara başladığı duyuruldu.

Bugün gazetesinde yayınlanan Akif Arslan’ın haberi şöyle;

1/5000 Nazım İmar Planı, revize edilecek!


Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan ve kentin geleceğini adeta yeniden imar eden 1/5000 ölçekli nazım imar planının eleştiriler doğrultusunda revize edileceği belirtildi.

Kahramanmaraş’ta uygulamaya konulacak olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının, yapılan değerlendirmeler ve çalışmalar sonucunda ihtiyaçlar doğrultusunda revize edileceği belirtildi.

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hazırlanan ve kentin gelecek 50 yıllık imarının planlandığı 1/5000 Nazım İmar Planı, kamuoyundan gelen eleştiriler sonrasında teknik elemanlarca belirlenen eksikler doğrultusunda revize edilecek. Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, dün Belediye Meclis Salonunda Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kahramanmaraş Temsilciliğine bağlı oda başkan ve yönetim kurulları ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, başkan yardımcıları Cevdet Kabakçı, Hasan Kara ve Mustafa Uzunlar ile İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Melike Özkan Özdemir, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri katıldılar.

Kahramanmaraş'ın geleceğini şekillendirecek planı kapalı kapılar arkasında  yapmaya çalışan Kahramanmaraş Belediyesinin hatasını anlayarak planda tadilata gitmesinden memnun olduğumuz belirtmek istiyoruz. Ancak yeterli hazırlık yapılmadan hazırlanan ve daha ilk günden tadilata gidilen böyle bir planın dar kapsamlı düşünüldüğü ve kentin gelişimine büyük bir katkı sağlayacak ölçekte olmadığı anlaşılmış oldu.

Yapılacak tadilatların da kamuoyu adına takipçisi olmaya devam edeceğimizi bildiririz.