Kahramanmaraş'ta, 1.5 asırlık Bıçakçılar Çarşısı'ndaki esnaf, Kurban Bayramı nedeniyle günde 17 saat çalışarak yoğun mesai yapıyor.


Kahramanmaraş'taki tarihi Bıçakçılar Çarşısı'ndaki esnaf, Kurban Bayramı öncesinde sabahın erken saatlerinde başlayarak gece saat 23.00'e çalışıyor. Tarihi çarşıdaki esnaf, kent geneli ile çevre illerin ihtiyacı olan bıçak, zırh, mangal, satır, çengel, bileme taşı ve şiş üretiminin yanı sıra kurbanlıkların kesiminde kullanılan bıçakların bilenmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Vatandaşlar, eski bıçaklarını biletmek için bıçakçılara getirirken, esnaf günde yaklaşık 17 saat çalışarak bıçak ve benzeri ürünlere şekil veriyor.


Kurban Bayramı'na hazırlanan esnaflardan 53 yaşındaki Ramazan Çokparlamış, çocukluktan bu yana yıllardır sürdürdüğü baba mesleğini çocuklarına da devredeceğini belirterek, "Yıllardır dedemden, babamdan öğrendiğim bu mesleği yapıyorum. Bizden sonra da çocuklarımız bu işi yaparak bıçakçılığı sürdüreceklerdir. Bıçakçının bütün mesaisi Kurban Bayramı öncesinde başlıyor. Kurban Bayramı'na kadar günde 17 saat çalışarak hizmet veriyorlar" dedi.


45 yıldır bıçakçılık yaptığını söyleyen Süleyman Tandoğru ise bayramda da nöbet sistemiyle çalışmayı sürdürdüklerini ifade ederek, "Baba mesleğini devam ettiriyoruz. Bayram nedeniyle hizmet için saatlerce çalışıyoruz. Bayramda da bazı arkadaşlarımız bıçaklarını unutan veya biletmeyi unutan vatandaşlarımız için nöbetçi olarak çalışıyor" diye konuştu.


Satışta fiyatları 10 ile 40 lira arasında değişen bıçaklar, boyutları ve çeşidine göre de 2-3 lira arasında değişen fiyatlara da bileniyor.