Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan, son 2 ayda filosuna 2 gemi daha ilave etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan, amcası ve eniştesiyle birlikte Üsküdar'da kurduğu BMZ Grup Denizcilik şirketi, son 2 ayda filosuna fiyatı 36 milyon dolar (110 milyon lira) olan 2 tanker birden ekledi. Bilal Erdoğan'ın şirketinin sahip olduğu gemi sayısı 5′e yükseldi.


BİLAL ERDOĞAN GEMİ SAYISINI 5'E ÇIKARDI


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan, amcası Mustafa Erdoğan ve halasının eşi Ziya İlgen ile birlikte Üsküdar'da kurduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi, filosuna 5 Ağustos'tan bu yana iki tanker birden ekledi. Şirketin aldığı yeni iki geminin, 36 milyon dolara mal olduğu öğrenildi. Adı Bilal'in, amcası Mustafa'nın ve halasının eşi Ziya'nın başharflerinden oluşan BMZ Denizcilik'in, Haziran 2014'ten bu yana filosuna kattığı 5 geminin toplam maliyetinin 90 milyon doları bulduğu da öne sürüldü



Bilal Erdoğan'ın ortağı olduğu şirket ‘Mecid Aslanov' adlı ilk gemisini 18 Haziran 2014'te aldı.


"TÜRKTER 81" ADLI GEMİ 5 AĞUSTOS'TA İNDİRİLDİ


İstanbul Tuzla'da inşa edilen “Türkter 81” adlı tanker gemi, BMZ Denizcilik'in Malta'da kurduğu şirketin üzerine kaydedildi. Şimdi petrol taşıyor.


SON TANKERİN ADI: DÜRÜST DONANMA


Şirketin aldığı gemilerin tamamı İstanbul Tuzla'daki Türkter ve Yardımcı tersanelerinde inşa edildi. 7 Haziran'dan sonra alınan ilk geminin, inşaa edildiği tersaneden esinlenerek “Türkter 81” adıyla 5 Ağustos'ta denize indirildği ve aynı gün BMZ Denizcilik'in, “Oil Transportation Shipping” adıyla Malta'da kurduğu şirketin üzerine kaydedildiği belirtildi. BMZ'nin aldığı ikinci tanker ise Yardımcı Tersanesi'nde yapıldı. Armada Fair ismi verilen bu gemi de dün, Tuzla'da denize indirildi. Türkçe karşılığı “donanma” olan “armada” kelimesinin İspanyolca'dan dilimize geçtiği, “Fair” kelimesinin de İngilizce'de “dürüst, panayır ve fuar” anlamında kullanıldığı, “Armada Fair” isminin dilimize, “Dürüst Donanma” olarak çevrilebileceği kaydedildi.



"ARMADA FAİR" ADLI GEMİ DÜN DENİZE İNDİRİLDİ


İstanbul Tuzla'da denize indirilen “Armada Fair” tankeri, adı Bilal, Mustafa, Ziya isimlerinin baş harflerinden oluşan BMZ şirketinin, 5. gemisi oldu…


AZERİ İŞADAMI TARAFINDAN KİRALANDI


Denizcilik sektöründe verdiği haberle tanınan Denizhaber Ajansı ve aynı ismi taşıyan internet sitesi, Bilal Erdoğan'ın yakın iki akrabasıyla kurduğun şirketin, bu gemileri Albaraka Türk Bankası'ndan sağlanan 180 milyon dolarlık krediyle yaptırdığını yazmış ve bu iddia yalanlanmamıştı. Ajansın haberine göre, Albaraka'nın verdiği krediyle Türkter ve Yardımcı tersanelerinden, tanesi 18 milyon dolardan 5'i opsiyonlu 10 tanker inşa edilecekti. Armada Fair'in denize indirilmesiyle bu gemilerden 5'inin teslimatı yapılmış oldu. BMZ Denizcilik'in filosundaki her biri 7 bin 150 ton petrol ve yağ gibi kimyasal ürün taşıma kapasitesine sahip tankerlerin tamamının, Azeri işadamları tarafından 10'ar yıllığına kiralandığı da öğrenildi.



Denizhaber.com.tr