MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ‘Devlet düşman üretir mi?’ diyenlerin bugün düşman ürettiğini belirterek, bunun kabul edilebilecek bir yanının olmadığını vurguladı.


Vural, “Açıkçası bu zulümdür. Önce suçluyu belirliyorlar, ondan sonra birtakım suçları bunlara iliştirmek için delil oluşturuyorlar. Topyekûn karalama kampanyası sürdürüyorlar. Topyekûn insanları karalamak, kurumları karalamak ancak ve ancak parti devletinde, ya Saddam’ın Irak’ında ya da Esed’in Suriye’sinde olur. Bütün vatandaşlarımız bu kirli ve pis oyunu görmelidir. Adam öldürmüş, silah kullanmış PKK terör örgütünü aklayanlar şimdi birtakım suç isnat edip, düzmece delillerle, tezgâh yapmak suretiyle ilişki kurup, yeni bir terör örgütü oluşturmak istiyor.” dedi.


Savcıların, İçişleri Bakan-lığı’nın talimatıyla hareket etmesini eleştiren Vural, olayın toplumun bütün kesimlerini tehdit eden bir gelişme olduğunu kaydetti. Vural, “Hizmet’in üniversitelerine, yurtlarına gitmiş insanları tehdit altına alacak böyle bir yaklaşım tarzı gerçekten Türkiye’de bir dikta rejiminin olduğunu ortaya koyuyor. Bunlar ancak dikta rejiminde olur. Doğrudan doğruya vatandaşların güvenliğine yöneliktir. Devleti yönetenler artık tehdit oluşturmaktadır. “şeklinde konuştu.


Oktay Vural, gelişmelerin orduya kumpasın hükümet tarafından organize edildiğini de net bir şekilde ortaya koyduğunu anlattı. Başbakan’ın toplumun diğer kesimlerine karşı kin ve düşmanlığı körüklemek suretiyle kin ve nefret suçu işlediğine dikkat çekti. Bunun bir insanlık suçu olduğunu ifade etti. Vural “Bu yönüyle bakıldığında toplumda her kesim AKP’nin tehdidi altındadır. Böyle bir toptancı yaklaşımla meseleye bakılması karşısında herkesin demokrasiden hukuk devletinden yana tavır alması lazım. Elbette bir gün gelecek, bunları yapanlar hangi kanunu çıkarsa çıkarsınlar hesabını verecekler.” ifadelerini kullandı.