Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda çiftçilere ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi önünde fidanları çiftçilere dağıtan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarına devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Pişkin, çiftçilere desteklerinin devam edeceğini söyledi. Daire Başkanı Pişkin yaptığı açıklamada: “2015’ten bu yana devam ettiğimiz Kahramanmaraş’ta zeytin ve ceviz fidanı dağıtımı üçüncüsünü yapmaktayız.

Geçen ay içerisinde zeytin fidanlarımızı dağıtmıştık. Bugün de ceviz fidanlarımızı dağıtıyoruz. Yüzde 60 hibe destekli dağıttığımız ceviz fidanlarımız 45 bin adet. Çiftçilerimiz ürün fiyatının yüzde 40’ını kendileri veriyor, yüzde 60’ını Büyükşehir Belediyemiz karşılıyor.

Amacımız köylümüzün, çiftçimizin yerinde doyması ve üretime katkı sağlaması. Ceviz de üretimimiz iyi ancak ülkemizin açığı var. Cevizde de ülkemize katkı sağlıyoruz.

Biz bu fidanları verirken kapama bahçe kuran çiftçilerimize veriyoruz. 3 dönüm ile 15 dönüm bahçe kuran çiftçilerimize dekara 30 adet zeytin ve 10 adet ceviz veriyoruz. Bunun amacı çiftçimiz kendi ihtiyacını karşılasın. Ekonomik olarak geçimini sağlasın. Dışarıya muhtaç olmasın. Daha fazlasına vermiyoruz, daha azına da vermiyoruz. Çünkü bu ölçülerin dışına çıktığımız zaman ekonomik olarak kar sağlamak isteyenler oluyor. Bizde bunların önünü kesmek için tapu parselini soruyoruz- ada parselini soruyoruz ve her yıl kontrol ediyoruz ve yerini buluyor” diye konuştu.