Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler, Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kentte vatanlarından ayrı üçüncü bayramlarını geçiriyor. 
Çadır kenti ziyaret eden Vali Şükrü Kocatepe ve beraberindeki bürokratlar, Suriyelilerle sohbet edip, sorunlarını dinlediler. Vali Kocatepe, mültecilerin yaklaşık 1 yıldır Kahramanmaraş’ta konakladığını ifade ederek, devletin ve hükümetin tüm kanallarıyla Suriyeli misafirleri memnun etmeye çalıştığını söyledi. Türkiye’deki çadır kentlerin diğer ülkelerden çok daha iyi şartlara sahip olduğunu belirten Kocatepe, şöyle konuştu:
“Tabi çadır kentte misafir edemediğimiz, Kahramanmaraş’ta 10 bin daha Suriyeli hemşehrimiz var. Onlar daha zor şartlardalar. Tabi kendi imkanlarıyla bulabildikleri, daha kötü şartlardaki ortamlarda kalıyorlar. Siz onlara göre daha şanslı görünüyorsunuz. Bu bakımdan çadır kent içerisindeki diğer Suriyeli misafirlerimize siz de durumu iletirseniz memnun oluruz. Çadır kentteki imkanları iyi kullansınlar.”
Türkiye’nin Suriye’de bir an önce barışın sağlanması için üzerine düşen görevi yerine getirdiğini dile getiren Kocatepe, “Ta iki dünya devletleri arasında sadece Türkiye’nin gayretinin Suriye’deki problemi çözmeye yetmediğini sizler de görüyorsunuz. Biz devlet olarak dünyanın dikkatini Suriye üzerine çekme konusunda bütün imkanlarımızla gayret ediyoruz. Bütün kalbimizle diyoruz ki, inşallah en kısa zamanda Suriye’ye barış gelir, huzur gelir, demokrasi gelir ve sizler de kendi yurdunuza, yuvanıza dönersiniz” dedi. 
Ziyarete İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve İl Müftüsü Muhammed Gevher de katıldı.