Kandil Dağı'nda üst düzey PKK'lıların katıldığı toplantıda üzerindeki bombayı patlatan bir teröristin 4 teröristin ölümüne neden olduğu PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın saldırıdan kıl payı kurtulduğu öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticileri Murat Karayılan ile örgütün Silahlı Kanadı HPG'nin başındaki Suriyeli ‘Dr. Bahoz Erdal' kod adlı Feyman Hüseyin arasındaki liderlik savaşında, kanlı saldırı yaşandı. PKK'nın Avrupa'daki kasası olan ve Fehman Hüseyin'e yakınlığıyla bilinen Rıza Altun, Karayılan'ın adamları tarafından geçen hafta sonu Avusturya'dan Kandil Dağı'na getirildi. Altun'un da katıldığı toplantıda bir terörist üzerindeki bombayı patlattı. Patlama sonucu 4 terörist öldü, çok sayıda terörist de yaralandı. PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan saldırıdan kıl payı kurtuldu.

İÇ ÇATIŞMA MI YAŞANDI?

Örgütün parasını zimmetine geçirdiği iddiasıyla Kandil'de sorgulanan Rıza Altun ile ilgili son kararı vermek üzere yapılan toplantı kanlı bitti. Terör örgütü PKK'nın liderliğine soyunduğu iddia edilen Fehman Hüseyin'i temsilen toplantıya katılan "Dara" kod adlı Muhammed Demirbaş üzerindeki bombaları patlattı. Saldırıda, canlı bombanın yanı sıra "Dijvar" ,"Azat "Zinar" ve "Serhat " kod adlı üst düzey 4 kişinin öldüğü, onlarca teröristin de yaralandığı gelen haberler arasında.

TÜRKİYE ALTUN İÇİN NOTA VERMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı, Fransa'da tutuksuz yargılanan ve 'PKK'nın kasası' olarak adlandırılan Rıza Altun'un geçtiğimiz günlerde Irak'a kaçmasına göz yuman Avusturya'ya nota vermişti. Fransa'dan Avusturya'ya giden Altun, 4 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. 13 Temmuz'da serbest kalan Altun, Viyana'dan Kuzey Irak'a kaçmıştı. Dışişleri Bakanı Gül Interpol tarafından arananan bir teröristin AB üyesi Avusturya'dan uçakla Irak'a gitmesinin kabul edilemez olduğunu söylemişti. Gül'ün bu açıklamalarından sonra, Avusturya'nın Ankara Maslahatgüzarı Christian Steiner de, Dışişleri Bakanlığı'na davet edilmişti. Görüşmede Avusturya'nın tutumunun kabul edilemeyeceği dile getirilmişti. Başbakan Erdoğan da Irak'tan terörist Rıza Altun'un istendiğini açıklamıştı.

PKK'nın üst düzey yetkililerinin bulunduğu bir toplantıda böyle bir patlamanın olması örgüt içinde büyük bir paniğe neden oldu.