Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda düzenlenen etkinlikler devam ediyor.


Cezaevi Vaizleri Musa Söyler ve Ahmet Dere, cezaevinde tutuklu ve hükümlülere yönelik Elbistan Müftülüğünün katkılarıyla dini bilgilerden, ‘ İnanç ve İtikat’ konularında yarışma yaptıklarını, bu yarışmaya büyük bir katılımın olduğunu belirtti.
Programın amacının; hükümlü ve tutukluların dini bilgilerini güvenli ve sahih kaynaklardan faydalanarak geliştirmek ve pekiştirmek olduğunu ve bunun için çaba sarf ettiklerini bildiren Cezaevi Vaizleri Musa Söyler ve Ahmet Dere, yine önümüzdeki aylarda da ibadet, ahlak ve siyer konularında da yarışmaların yapılacağını, yarışma sonrasında da konferanslar düzenleyeceklerini bildirdiler.
Bu ayki konferansa konuşmacı olarak Elbistan Müftülüğü Şube Müdürü Ayhan Elmadağı katılırken, konferansın konusunun ‘İslam’da İnaç Esasları’ olduğu belirtildi.
Konferans; Cezaevi Vaizi Musa Söylerin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, sinevizyon gösteriminden sonra Şube Müdürü Ayhan Elmadağı sunumunu yaptı. Elmadağı, konuşmasında inanç konusunda temel ilkelere değindikten sonra, Müslüman’ın asıl amacının taklidi imandan tahkiki imana erişmesi gerektiğini vurguladı. Elmadağı konuşmasında insanın başıboş bir varlık olarak yaratılmadığını, insanoğlunun bir gayesinin ve amacının olması gerektiğini, bu amacında Allah’a kulluk olması gerektiğini ve ayrıca insanların yaratılışta bir oldukları, insanların sonraki yaşantıları ile Allah katındaki değerini belirleyeceğini dile getirdi.
Konferans, yarışmada başarılı olanlara değişik hediyelerin verilmesi ile son buldu.