Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir banka şubesi saat 11.00 sularında iki kişi oldukları belirtilen kişilerce soyulmak istendi.

Silahlı kişiler banka çalışanları ile birlikte müşterileri rehin aldı. Bu esnada polis, banka şubesinin üzerinde bulunduğu Atatürk Bulvarı çift yönlü olarak trafiğe kapadı. Silahlı kişiyle iletişim kuran bir polis memurunun bankanın içine girdiği bildirildi.

Soyguncular, fenalaşan bir bayanı serbest bıraktı. Serbest bırakılan bayan ambulansla hastaneye götürüldü. Daha sonra bir kadın rehine daha serbest bırakıldı. Aydın'dan olay yerine uzman ekip çağırıldığı öğrenildi.

Aydın Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, Emniyet Müdür Yardımcılarından Tayfun Albayrak, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, keskin nişancılar ve uzman ekipler banka önünde çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerinde ambulanslar hazır bekletilirken, banka şubesinin bulunduğu cadde trafiğe tamamen kapatıldı. Operasyona katılacak görevlilerin tamamı çelik yelek ve uzun namlulu silahlarla hazır bekliyorlar.

Çevrede gerekli güvenlik önlemlerini alan polis, içeride bulunanlara zarar verilmemesi yönünde anons yapıyor.

Zanlıların, içerisinin görünmemesi için camları boyadığı gözlenirken, bazı görgü tanıkları içeriden silah sesleri geldiğini iddia etti.

SOYGUNCU KENDİNE 'ÇİLEKEŞ' DEDİ

Kuşadası Atatürk Bulvarı´ndaki, bir banka şubesine bugün saat 10.30 sıralarında gelen maskeli bir soyguncu, pompalı tüfekle havaya bir el ateş edip, "Bu bir soygundur'' diyerek, içeri girdi. Panikten yararlanan soyguncu, silahını başına dayadığı güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Kendisini "Çilekeş'' olarak tanıtan soyguncu, içerdeki 3´ü müşteri, 12´si banka çalışanı toplam 15 kişinin dışarı çıkmasına izin vermeyerek, rehin aldı.

KUŞADASI'NDA GERGİN SAATLER

Polis, banka çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, polis otosundan "Taleplerinizi bildirin. Kimseye zarar verilsin istemiyoruz. Etrafınız sarıldı'' diyerek, soyguncuyla irtibata geçmeye çalıştı. Anonslara cevap vermeyip, ard arda 6 el havaya ateş eden soyguncu, yarım saat arayla fenalaşan iki kadın rehineyi serbest bıraktı. İlk bırakılan kadın rehinenin ellerinin arkadan bağlı oluduğu görüldü. Her iki rehine de, ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Rehineler ifadelerinde, saldırganın bir kişi olduğunu, kar maskesi taktığını ve kendisine "Çilekeş'' dediğini söyledi.

Aydın Emniyet Müdürü Kamil Çolak, Kaymakam Mustafa Esen de olay yerine gelerek, konuyla ilgi bilgi aldı. Basın mensuplarının olay yerine yaklaşmasına izin verilmedi.

Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, soyguncuyla diyalog kurulmasına çalışıldığını belirterek, "Başlangıçta soyguncuların iki kişi oldukları bilgisi gelmişti. Ancak, serbest bırakılan rehinelerin ifadelerinden soyguncunun bir kişi olduğu öğrenildi'' dedi.

GÜVENLİK ÇEMBERİ GENİŞLETİLDİ

Vatandaşların olay yerinde toplanması üzerine bankanın etrafında oluşturulan güvenlik şeritleri genişletildi.

Kuşadası sahil kenarında bulunan banka şubesine silahlı kişilerin girdiği yönündeki bilgi üzerine hem ilçedeki polis ekipleri hem de Aydın Özel harekat ekipleri bölgeye sevk edildi.

Bankanın etrafında yaklaşık 30 polis hazır bulundurulurken, polisler beşer, altışar gruplar halinde çevrede uzun namlulu silahlarla siper almış durumda bekletiliyor.

Çok sayıda vatandaşın olay yerine toplanması üzerine güvenlik şeritleri 300 metreye kadar genişletildi. Olayı takip eden gazetecilerden de güvenlik şeritlerinin dışına çıkmaları istendi. MYNET