Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kahramanmaraş'ın 12 Şubat kurtuluş yıldönümünü kutladı.


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a birer tebrik telgrafı gönderdi.


ERDOĞAN DA KUTLADI…


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın kurtuluş yıl dönümünü kutladı.


Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü sebebiyle Vali Şükrü Kocatepe'ye bir kutlama mesajı gönderdi.


CEMİL ÇİÇEK TE KUTLADI


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 93. Yılı nedeniyle Vali Şükrü Kocatepe'ye bir mesaj gönderdi.


Başkanı Çiçek, mesajında şunları ifade etti:


"30 Ekim 1918 de imzalanan Mondros Mütarekesi ile Anadoluyu dört bir koldan istilaya hazırlanan emperyalist güçlere karsı amansız bir mücadele başlatılmıştır. Bu mücadelenin en onurlularından biri de Kahramanmaraş'ta verilmiştir. Sütçü İmam'ın, Çakmakçı Said'in, Aslan Bey'in ve daha nicelerinin şahsında Kahramanmaraşlıların başlattığı mücadele dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Kahramanmaraşlılar, hürriyet ve istiklal için büyük küçük, genç yaşlı, köylü şehirli demeden şehitlik sırasına girmiştir. Böylece 12 Şubat 1920'de düşmana dur diyen ilk şehrimiz Kahramanmaraş olmuştur.


Müstevlilere karşı moral gücümüzü artıran bu zaferle birlikte bütün halkımızın moral gücü artmış, kurtuluşa ilişkin inancımız pekişmiştir. Kazanılan bu zaferle gelecek aydınlık günlere duyulan inanç daha da artmış ve Kahramanmaraş'ın kurtuluşu bütün ülkeye umut olmuştur. Bu nedenle, unutmamak ve unutturmamak için düzenlenen etkinlikler son derece anlamlıdır.


Bu vesile ile, kurtuluşta emeği geçen bütün gazi ve şehitlerimizi anmak ortak görevimizdir. Şahsınızda hepsini şükran ve rahmetle anıyor, bütün Maraşlı hemşehrilerime selam ve sevgilerimi iletiyorum."