Cumhurbaşkanlığı tarafından Bursa Ulucami’de aşure dağıtıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına programa Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı katıldı. Cumhurbaşkanı adına Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, Ulucami çıkışında vatandaşlara aşure dağıttı.
Bursa Vali Yardımcısı Ergun Göngör ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile kazanının başına geçen Kıratlı, elleriyle vatandaşa aşure verdi. Büyük bir izdihamın yaşandığı Ulucami avlusunda vatandaşlar ikram edilen aşurelerden bol bol alma imkanı buldu.
Geçen yıl ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aşure dağıtımını gerçekleştirdiğini belirten Kıratlı, “Geçen yıl Ankara ve İstanbul’da halkımıza aşure ikram ettik. Bu yılda 20 farklı ilde halkımıza aşure ikramımız oldu. Bende Bursa’ya Cumhurbaşkanımızı temsilen geldim. Kendisinin tüm halkımıza selam ve sevgileri var. Aşure ile Muharrem ayı tüm tarih boyunca birçok sıkıntıların ve acıların yaşandığı bir ay olmuştur. Bu aşure dağıtımı inşallah tüm dünyadaki insanların birlik ve beraberliğine bir vesile olur. Savaşların olmadığı insanların huzurlu ve mutlu yaşadığı bir dünya temenni ediyorum” dedi.


(İHA)