PKK tarafından kaçırılan 8 askerden biriydi... Şimdi 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Hakkari Dağlıca'daki askeri birliğe PKK üyeleri tarafından 2007'de düzenlenen saldırıda kaçırılan 8 askerden biri olan er Ramazan Yüce ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Dağlıca 3. Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı'nı koruyan Keritepe ve Peytepe üs bölgelerine 5 yıl önce terör örgütü PKK üyeleri tarafından yapılan saldırı sırasında kaçırılan er Ramazan Yüce ve uzman çavuş Halis Çağan'ın Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ''suçu ve suçluyu övmek'', ''basın yoluyla terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından yargılanmasına devam edildi.


Mahkeme heyeti, ''basın yayın yoluyla terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan yargılanan uzman çavuş Halis Çağan için beraat kararı verdi.


Sanık er Ramazan Yüce ise terör örgütünün yayın organında yaptığı açıklamalar sebebiyle ''basın ve yayın yoluyla silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.


DAĞLICA BASKINI


Dağlıca bölgesinde 21 Ekim 2007'de teröristlerce düzenlenen saldırının ardından kaçırılan Uzman çavuş Halis Çağan, çavuş Mehmet Şenkul, erler Ramazan Yüce, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Özhan Şabanoğlu, Fatih Atakul ve Fuat Başoda 5 Kasım 2007'de Kuzey Irak’tan getirilmişti.


Sözkonusu 8 asker, 10 Kasım 2007'de Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Van Askeri Mahkemesi'nce tutuklanmıştı.


Van Askeri Mahkemesi'nde, 18 Aralık 2009'daki son duruşmada, sanıklardan er Ramazan Yüce'nin ''alenen askerleri itaatsizliğe teşvik'' suçundan 2 yıl 6 ay, uzman çavuş Halis Çağan'ın ''görevi ihmal'' suçundan 1 yıl 8 ay, erler Fuat Başoda, İlhami Demir, İrfan Beyaz, Mehmet Şenkul, Fatih Atakul ve Özhan Şabanoğlu da aynı suçtan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış, mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar vermişti.


Mahkeme ayrıca Yüce ve Çağan hakkında ''suçu ve suçluyu övme ile basın yoluyla terör örgütü propagandası yapma'' suçlarından hazırlanan dosyaya ilişkin ''görevsizlik'' kararı vererek, dosyayı Van Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.