BBP Genel Başkanı Destici, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasının Kahramanmaraş’a gönderilmesi ile ilgili olarak adliye önünde açıklama yaptı.


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasının soruşturmasının yeniden Kahramanmaraş’a gönderilmesiyle ilgili olarak, “Geniş çaplı bir soruşturma. Pek çok bilgiye ve belgeye ulaşıldığı kanaatindeyim. İnşallah burada kaldığı yerden devam edecek ve parti olarak, aileler olarak camiamızın bütün fertleriyle biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.


Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının soruşturma dosyası, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından yeniden kazanın meydana geldiği Kahramanmaraş’a gönderildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de dosyanın Kahramanmaraş Adliyesi’ne gönderilmesi üzerine bugün Kahramanmaraş’a geldi.
Soruşturmayla ilgili olarak avukatlarla birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ile görüşen Destici, bugüne kadar edindikleri bilgileri başsavcıyla paylaştı.


Adliye girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, “Biliyorsunuz Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte rahmetli Muhsin başkanımızın ve arkadaşlarımızın soruşturma dosyası tekrar Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Başsavcı Bey de yeni göreve başladı. Biz hem kendisine bir nezaket ziyareti, hayırlı olsun ziyareti yapalım, hem de avukatlarımızla birlikte dosya üzerindeki fikir ve görüşlerimizi kendisine aktaralım istedik. Önümüzdeki günlerde tekrar tabii ki Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na ziyaretlerimiz olacak. Çünkü dosya henüz yeni geldi. Tahmin ediyorum ki dosyayı henüz inceleme fırsatı bulmadılar. Onu biliyorum tahmin ediyorum. Onun için şu an dosyanın içeriğinden ziyade biz bugüne kadar gelinen safahatı avukatlarımızla birlikte kendisiyle paylaşacağız. Avukatlarımız teknik olarak, hukuki olarak kendilerine bir takım bilgiler sunacaklar. Taleplerimizi kendilerine ileteceğiz” diye konuştu.


Destici, kazanın meydana geldiği esnada 4 dakikalık radar kayıtlarının olmadığına ilişkin yöneltilen bir soruya ise, “Onların hepsi soruşturma dosyasının içerisinde. Bu soruşturma dosyasıyla birlikte buraya geldi. Hepsi var. Biliyorsunuz bilirkişilerin rapor yazma aşamasında şu anda. Onun için çok içeriğine girmek istemiyorum” yanıtını verdi.


Destici, soruşturmanın bu kadar uzamasına ilişkin bir soruya ise bu durumun iyi ve kötü yanlarının bulunduğu cevabını verdi. Hiçbir şeyin eksik bırakılmadığını ifade eden Destici, şöyle konuştu:
“Her şey dosyanın içerisinde. Tabi zaman aşımı diye bir problemimiz yok. Ama kötü yanı ne derseniz dün Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Bu soruşturmanın bu zamana kadar tamamlanması gerekiyordu. Özellikle 7 tane ana şüphe var. Bu şüphelerin soruşturmasının bitirilmesi ve olayın netleştirilmesi açığa kavuşturulması gerekiyordu bu zamana kadar. Ama dediğim gibi geniş çaplı bir soruşturma. Pek çok bilgiye ve belgeye ulaşıldığı kanaatindeyim. İnşallah burada kaldığı yeden devam edecek ve biz bunun sonuna kadar parti olarak aileler olarak camiamızın bütün fertleriyle takipçisi olacağız.”


Destici ve beraberindeki heyet daha sonra adliyeye girerek Başsavcı Apaçık ile görüştü. Bu arada Alperen Ocakları'na mensup bazı gençler de adliye önünde “Muhsin Başkanın katillerini istiyoruz” yazılı pankart açarak, sloganlar attı.(İHA)