Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş'ın bir köyündeki su sorunu için gecenin bir yarısı Andırın Kaymakamı Oktay Çağatay'ı telefonla arayıp bilgi istedi. Vali ve kaymakamlar, Erdoğan'ın araması ihtimaline karşı cep telefonlarını 24 saat açık tutmaya başladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kahramanmaraş'ın bir köyünün su sorunu için gece yarısı kaymakamı araması dikkat çekici bulundu. Kahramanmaraş'ın Andırın Kaymakamı Oktay Çağatay, Başbakan Erdoğan'ın su sorununu için gece yarısı kendisini aradığını belirterek, “Başbakan'ın gece yarısı beni araması şok etkisi meydana getirdi. Su sorununu 45 gün içinde çözdük” dedi. Vali ve kaymakamların, Başbakan Erdoğan'ın arama ihtimaline karşılık olarak cep telefonlarını 24 saat açık tuttukları belirtildi.

VATANDAŞ BAŞBAKAN'I ARADI

Başbakan Erdoğan önceki gün yapılan grup toplantısında Kahramanmaraş'ın bir köyün su sorununu nasıl çözdüğünü anlattı. Başbakan Erdoğan'ın su sorununu çözdüğü yerin Andırın ilçesine bağlı Boztopraklı Köyü Körelinuşağı Mezrası olduğu ortaya çıktı. Erdoğan, “Hiç unutmuyorum, bir gece saat bir buçuk, Kahramanmaraş'ın bir kenar köşesinde bir vatandaş beni aradı. 'Bizim 10 haneli mezramız var, komşu köye su geldi, ama bize hâlâ gelmedi. Bizim halimiz ne olacak' diye sorunca, hemen aradım kaymakam beye ulaştım” dedi.

45 GÜN İÇİNDE ÇÖZDÜK

Andırın Kaymakamı Oktay Çağatay, Boztopraklı Köyü'ne bağlı Körelinuşağı mezrasının su sorununun 45 gün içinde çözüldüğünü ve Başbakan Erdoğan'a konuyla ilgili bilgi verdiğini anlattı.

Erdoğan daha önce de bakanlarının telefonlarını canlı yayında duyurarak, vatandaşların istek ve şikayetlerini doğrudan iletebileceklerini belirtmişti.


Torunu Ahmet Akif ziyaretine geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 aylık torunu Ahmet Akif, dedesini ziyaret etmek amacıyla Ankara'ya geldi. Erdoğan, torunu Ahmet Akif'i severek yorgunluk attı. Gününü Subayevleri'ndeki konutunda geçiren Erdoğan, gününü torununa ayırdı. (Yeni Şafak, 31.05.2007 - BİLAL ÇETİN / ANKARA)