Diyanet İşleri Başkanlığı, 1924'ten bu yana kuruma yöneltilen soruları ve bunların cevaplarını kitaplaştırıyor. Kitap yıl sonuna kadar tamamlanacak.


 Diyanet İşleri Başkanlığı, 1924'ten bu yana kuruma yöneltilen soruları ve bunların cevaplarını kitaplaştırıyor. Öncelikle halkı yakından ilgilendiren ve günlük hayattaki konuların ele alınacağı kitap yıl sonuna kadar tamamlanacak.  


Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulun Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 1924'ten bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.


Bu süreçte Din İşleri Yüksek Kuruluna gelen dini içerikli yüz binlerce sorunun olduğunu ifade eden Sayar, şunları söyledi:


"Kurul içinde oluşturulan komisyon gelen bu soruları ve bunlara verilen cevapları yeniden gözden geçirdi. Bununla ilgili çalışmalar yaptı. Soruların aslı muhafaza edilerek önce elektronik ortama yüklendi. Elektronik ortama yüklenen soruların halkı daha fazla ilgilendirenleri, internet ortamında erişime açıldı. Daha geniş bir bölümü Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatının hizmetine sunuldu."


Bununla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini dile getiren Sayar, "Kaynaklar üzerindeki son çalışmalar yapılıyor. Ondan sonra bunları yayımlayacağız" diye konuştu.


 İki senedir çalışılıyor


Bunun önemli bir hizmet olacağını vurgulayan Sayar, "Temizlik, namaz, oruç, zekat, hac, evlilik, alışveriş, günlük hayatla ilgili bölümler olacak. Şimdilik iki ya da üç cilt olarak hazırlanmasını planlıyoruz" dedi.


Kitabın yıl sonuna kadar çıkarılmasının planlandığını söyleyen Sayar, şöyle konuştu:


"Kurul olarak 1924'ten bu yana hizmet veriliyor. Gelen sorular bir bakıma insanımızın dini hayatla ilgili hafızasını da ortaya koyuyor. Bu bakımdan kitap olarak hazırlıyoruz. Aslında kurula gelen soruların tamamı hazırlansa yüzlerce cilt olur. Biz onların arasında seçki yaparak bugüne hitap edenlerin, insanımızın ihtiyaçlarına cevap verenleri gözden geçirip onları yayımlayacağız."


Kitabın hazırlanması için oluşturulan komisyonun iki seneyi aşkın süredir çalıştığını ifade eden Sayar, "Vatandaşlarımız dini konularla ilgili soracakları soruların yüzde 95'inin cevabını bu eserde bulabilecek" dedi.


(AA)