Doğukent Genel Kurulu’ndan yine çözümsüzlük çıktı. Aidatlar arttı ancak, son evin teslim tarihi hâlâ belirsiz. Evi çıkmayanlar bu habere çok üzülecek.

Doğukent Yapı Kooperatifi Genel Kurulu 22 Haziran 2008 tarihinde Batıpark Spor Salonu’nda yapıldı. Genel Kurul’a kooperatifin 1 yıl ya da 25 ayda bitilmesini öngören 3 ayrı teklifle gelen Kooperatif Yönetimi’nin 3 teklifi de üyeler tarafından rededildi.

Toplantıda konuşan Kooperatif Başkanı ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, evlerin bir an önce bitilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Poyraz “Biz arkamızdan beddua ettirmek için burada değiliz. Biz sizlerin duasına talibiz” diye başladığı sözlerine “Kardeşlerim, zaman uzuyor. Uzadıkça sıkıntılar da büyüyor. Kooperitifi bir an önce bitirmek için size üç teklifle geldik. Bu tekliflerin birini kabul ederseniz kooperaitifi 12 ay ya da 25 ayda bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Geçen Genel Kurul’dan sonra Denetleme Kurulu olarak hesapları denetleyen Kurul’un yaptığı çalışmaların sonucu da Genel Kurul’da okundu. Denetleme Kurulu “Denetleme sonucunda Kooperiatif Yönetiminin en uygun fiyata en kaliteli inşaat yapmak için çalışmadığı görüşüne varmıştır” diyerek Yönetim Kurulu’nun çalışmalarında üyelerin hak ve menfaatlerinin korunmadığını açıkladı.

Ancak bu açıklamalar üzerinde durulmadı ve hemen bir sonraki maddeye geçildi. Böylece denetleme kurulunun 2 aydır yaptığı çalışmalar boşa gitmiş oldu.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın 2006 Genel Kurulu’nda “aidatların 250 YTL olması durumunda tüm dairelerin 34 ayda bitirileceği” şeklinde verdiği söz de hatırlatıldı. Ancak Belediye Başkanı Mustafa Poyraz bu eleştirilerle ilgili susmayı tercih etti.

Genel Kurul’da Kooperatif Başkanı Mustafa Poyraz’ın eleştirileri kendisi cevaplamak yerine Kooperatif Başkan yardımcısı Ömer Faruk Şirikçi’ye söz vermesi de dikkatlerden kaçmadı.

Ancak Ömer Faruk Şirikçi de Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın 2006 Genel Kurulu’nda tüm konutların 34 ayda teslim edileceğiyle ilgili verdiği sözle ilgili eleştirilere cevap vermedi.

Üyeler 2006’da verdiği sözü tutmayanların bu Genel Kurulda verdikleri sözü tutacakları konusunda şüpheleri olduklarını söylediler.

Genel Kurul’un ilgili gündem maddesinde Yönetim Kurulu tekliflerini şu şekilde sıraladı:

1. Aidatların A tipi daireler için 290, B tipi daireler için 270 ve C tipi daireler için 250 YTL olarak belirlenmesi ve toplam 5000 YTL ara ödeme yapılması halinde tüm dairelerin 12 ayda teslim edilmesi,

2. Banka kredisi kullandırılarak tüm dairelerin 12 ayda teslim edilmesi.

3. Aidatların A tipi daireler için 320, B tipi daireler için 290 ve C tipi daireler için 260 YTL olarak belirlenmesi ve her ay TUİK tarafından belirlenecek inşaat enflasyonu kadar aidatlara zam yapılması halinde tüm konutların 25 ayda bitirilmesi.

Ancak üyeler bu üç teklifi de kabul etmedi. Üyeler 3. maddede yer alan "Aidatların A tipi daireler için 320, B tipi daireler için 290 ve C tipi daireler için 260 YTL olarak belirlenmesi" şeklindeki teklifi 325, 300, 275 olarak kabul ettiler. Bu durumda Temmuz 2008'den başlayarak aidatlar aşağıdaki şekilde belirlendi.

A tipi daireler için 325

B tipi daireler için 300

C tipi daireler için 275


Genel Kurul'da bazı önemli konular yine açıklığa kavuşmadı. Bunlar;

1. Dairelerin kesin hesapları belirlenmedi.

2. Aynı tip üyeler aynı aidatı ödemeye devam edeceği için şerefiye farkları gündeme gelmedi.

3. Şerefiye farklarının ne zaman ve nasıl ödeneceği, üyeler arasındaki aktarımın nasıl olacağı gibi konular askıda kaldı.


Genel Kurul sonunda geriye kalan 420 dairenin kuraları da çekildi.

Doğukent Kooperaitifi özellikle evi çıkmayan üyeler açısından yeni ve daha sıkıntılı bir döneme girmiş oldu.

BU HABERE GELEN BİR OKUR YORUMU

Bu halkın ipiyle kuyuya inilmez

Bugünkü yapılan kongre tam bir komediydi.Halkımız neyi oyladığını bile bilmediği kongreye gelip afedersiniz kurbanlık koyun gibi elini kaldırıp indirdi.Mevcut yönetim kurulu 1 ay önce kaybetmek üzere olduğu koltuğu sağlamlaştırınca o bildik ölümü gösterip sıtmaya razı etme politikasına geçiverdi.Tabiki burada olan yine evi çıkmamış gariban vatandaşlara oldu.10 yıllık bir kooperatifte evi çıkanla çıkmayan arasında sadece 20 dolar fark olurmu ya.Bu hangi vicdana sığdırılabilir.Sona yaklaşılan kooperatifte evi çıkanlar çoğunlukta oldukları için.Belkide pervasızca"a benim evim çıkmış zaten banane yaw kaç yılda biterse bitsin" diyenler kimbilir evinide enaz 300 ytl kiraya verenler.Eee soruyorum şimdi sizlere böyle ineği bulmuşta bazı uyanık vatandaşlar neden sağmasın.Bu düşüncelerim çok gaddarane olabilir ama maalesef böyle düşünen üyeler yok değil.Diğer taraftan genel kurulda 2100 üyenin aidatlarını düzenli ödemediğini öğrenince tamam bu halkın ipiyle kuyuya inilmez dedim ve nitekim oylamalarda onu gösterdi.Sunulan tercihler bir bir harcandı ve sıtmaya razı olundu.Halbuki küçük bir hesap yapılsa belkide bankadan çekilen kredi daha uyguna gelecekti.Çünkü 325 ytl taksitle enaz 25 ay ödeme yapsanız zaten 8000-8.500 ytl ödeniyor.Bu seçenekte halkımızı bekleyen tehlike yine bitişe dair garanti verilememesi ve ucunun açık olması.Çükü bu maddeyi kabul eden halkımız bundan sonraki oylamaya sunulan enflasyon farkını kabul etmedi.Böylece 25 ay sözü tehlikeye düştü ve ucu açık hale geldi.Şimdi anladınız dimi başta söylediğim bunların ipiyle kuyuya inilmez ifadesini.Bunu yapan sabote eden vatandaşlarımız unutmasınlar ki(Güya faizden dolayı kredi almak harammış)bu dünyanın öbür tarafıda var.Böyle davranarak belkide sen faizden daha fazla kul hakkına girerek günah kazanıyorsun.Hakkımızı helal edermiyiz bilmiyorum ama bu kongreden sonra etmemeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım...SAygılarımla.Doğukent mağduru...

(Kaynak: Haber 46 internet sitesi'nden alınmıştır.)