DTP, Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın PKK kampında "siyasi eğitim" aldığı şeklindeki haberleri yalanladı. Kurtulan'ın 9.5 yıl önce PKK kampında çekildiği iddia edilen fotoğraflarının da Kurtulan'a ait olmadığı ileri sürüldü.

DTP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurtulan'ın PKK kampında eğitim gördüğü şeklindeki haberler, "tamamen düzmece bilgilere ve materyallere dayanan ve her haliyle maksatlı olarak hazırlandığı belli olan, içerdiği tüm bilgiler ile yüz karası bir iftira" şeklinde değerlendirildi. Basında yer alan ve Kurtulan'ın 9.5 yıl önce PKK kampında çekildiği öne sürülen fotoğrafların da Kurtulan'a ait olmadığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:


"Haberde kullanılan fotoğrafın Sayın Kurtulan'a ait olmadığını anlamak için uzman olmaya gerek yoktur. Bu haberi hazırlayan 'gazeteci' sıfatını taşıyan şahsı ve bu haberi yayınlayan medya organlarını kınıyoruz. Bu tür yalan haberler, can güvenliğini dahi ortadan kaldıracak kadar ağır sonuçlar doğurabilir. Geçmişte de bunun örnekleri yaşanmıştır."

Son bir haftadır milletvekillerine ve parti yöneticilerine yönelik "iftira ve baskı" kampanyası yürütüldüğü savunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu kampanyaların belli odaklar tarafından yürütüldüğü çok açıktır. Bu ülke, bu ve benzeri yalan habercilik örneklerini daha önce de yaşamıştır. Öncelikle bu haberi yayınlayan Akşam gazetesi olmak üzere, yine bu düzmece habere yer vererek, bu yalana ortak olan diğer medya organlarını sorumlu davranmaya ve ülkemizi bir kaosa sürüklemek isteyenlere alet olmamaya davet ediyoruz. Bugün Türkiye'de genelde tüm demokrasi güçlerine, özelde ise partimize yönelik kapsamlı bir saldırı başlatılmıştır. Akşam Gazetesi'nin yayınladığı bu düzmece haber, bunun sadece bir parçasıdır. Toplumsal bir barış ortamını, demokratik bir Türkiye'yi yaratacak çabaları hazmedemeyen çevreler, özellikle bu türden 'psikolojik savaş' yöntemleriyle demokrasi güçlerini susturmaya, politika yapamaz hale getirmeye çalışmaktadırlar. Bu gidişe dur denilmezse, bugün partimizi hedef tahtasına koyanlar, yarın farklı ses çıkaran tüm demokrat çevrelere yönelecektir."

-"MECLİS'TEN ÇIKARILMAMIZ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, açıklamalarıyla DTP'yi "hedef gösterdiği" yinelenen açıklamada, "Ardından bu tür yalan haberlerin çıkması manidardır. Tüm bu olaylar ve ortaya çıkan tablo bütünlüklü okunduğunda, Meclis'ten çıkarılmamız ve partimizin tasfiye edilmesi amacıyla bir yerlerden düğmeye basıldığı anlaşılmaktadır" denildi.

Medya kuruluşları üzerinden DTP üzerinde "psikolojik savaş" sürdürüldüğünün savunulduğu açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Böylesi kirli oyunlara alet olan basın-yayın organlarını kınıyoruz ve onlara bir hususu hatırlatmak istiyoruz: Tüm bu olanlar, tarihe kayıtlıdır ve geçmiş örneklerinde de görüldüğü gibi tarih eninde sonunda haklı ile haksızı ortaya çıkaracaktır. Mesleki olarak tarafsız olmakla yükümlü olan tüm medya kuruluşlarını bu tarihsel sorumluluğu üstlenmeye davet ediyoruz. Toplumsal barışın, huzur, güvenlik ve kardeşlik ortamının tesis edilmesine en çok ihtiyaç duyduğumuz böylesi bir zaman diliminde, bu ve benzeri 'andıçlı gazetecilik' örnekleri, TBMM'nin saygınlığına ve toplumun demokratik seçim iradesine gölge düşürmektedir. Bu yüzden, tüm ilerici, demokrat kesimleri vicdan sahibi olmaya ve ülkenin geleceği ile oynamak isteyen güçlere karşı durmaya davet ediyoruz. Bu ve benzeri psikolojik savaş taktikleri, bizim kararlığımızda ve mücadele azmimizde en küçük bir değişikliğe yol açamayacaktır. Böylesi kirli oyunlarla demokratik bir Türkiye'nin yaratılması çabalarına sekte vurabileceklerini düşünenler yanılmaktadırlar. Şafaktan önceki saatin, karanlığın da en baskın olduğu saat olduğunu biliyoruz." (ANKA)