Hükümetin "Demokratik Açılım" çalışmalarına başlamasının ardından, bazı yerleşim yeri İsimlerinin de Eski Kürtçe isimlerine dönüştürüleceği gündeme gelmişti.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesine bağlı Düzbağ Belediyesinin isminin eski ismi olan "Helete" olarak değiştirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Hükümetin "demokratik açılım" çalışmalarına başlamasının ardından, bazı yerleşim yeri isimlerinin de eski Kürtçe isimlerine dönüştürüleceği gündeme gelmişti. Bu çerçevede, İç İşleri Bakanlığı Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesine bağlı Düzbağ Belediyesinin isminin eski ismi olan "Helete" olarak değiştirilmesine karar verdi. Söz konusu karara ilişkin Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, "Kahramanmaraş İli Çağlayancerit İlçesine bağlı Düzbağ Belediyesinin isminin "Helete' olarak değiştirilmesi, 5393 sayılı Kanunun 10 uncu maddesi uyarınca uygun görülmüştür" duyurusu yer aldı.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığının kararlarına göre, Çanakkale'nin merkeze bağlı İntepe Belediyesinin ismi "Erenköy" ve Burdur'un Ağlasun ilçesine bağlı Çanaklı Belediyesinin ismi ise "Mamak" olarak değiştirildi. (ANKA)