Ekinözü Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde ulaşımın sorunsuz bir şekilde sağlanabilmesi için mahalleler ile ilçeyi birbirine bağlayan yollar üzerinde yoğun çalışma sarfediyor.


Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçe Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, mahalle ve mezralarda ulaşım noktasındaki olumsuzlukları aşmak için 24 saat çalıştıklarını belirterek, “İlçemizin en ücra noktasına kadar ulaştık” dedi.
Geçtiğimiz hafta başından itibaren bölgeyi etkisi altına alan kar yağışı ve ardından gelen tipi, Ekinözü ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. Oldukça dağınık ve dağlık bir yapıya sahip olan ilçede karın etkisini gösterdiği ilk günden beri teyakkuz durumuna geçen Ekinözü Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde ulaşımın sorunsuz bir şekilde sağlanabilmesi için mahalleler ile ilçeyi birbirine bağlayan yollar üzerinde greyder, dozer ve diğer iş makineleri ile yol açma çalışmalarını da gece ve gündüz aralıksız olarak devam ettiriyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle ortak olarak yoğun bir çalışma sürdüren Ekinözü Belediyesi ekipleri, 21 mahalle ve 77 mezrası bulunan ilçede en ücra yerleşim birimlerinin yollarını açık tutmak için yoğun bir şekilde karla mücadele ediyor.
Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı bölgelerdeki kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, kar yağışının oluşturduğu sıkıntıları asgari düzeye indirebilmek için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.
Başkan Çeleğen, "Karın yağması elbette bir rahmettir, ancak bizim görevimiz bu rahmetin yol açtığı zahmeti en aza indirmektir. Ekinözü Belediyesi olarak insanlarımıza daha az zahmet yaşatacak bir ortamı sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Ekinözü İlçesi’nin 21 mahallesi ve 77 de mezrası bulunduğunu hatırlatan Başkan Nursi Çeleğen, “Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı ilçemizde başta ulaşım olmak üzere bazı sorunları beraberinde getirdi. İlçemizin dağlık bir yapıya sahip olduğunu göz önünde bulundurarak tedbirlerimizi ona göre almıştık. Ekiplerimiz şuanda kalınlığı 50 cm ile 1 metre arasında değişen karla mücadele ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri ile Ekinözü Belediyesi’ne ait tüm iş makinelerimiz ortaklaşa çalışma yürütüyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için her iki kurum iş birliği içinde karla mücadele etmektedir. Özellikle yüksek kesimlerde bulunan mahallelerimiz ile mezralarımızdaki tüm yollar bu koordineli çalışma ile açıldı. En ücradaki mezramıza bile ulaşmış durumdayız. Ulaşımla ilgili bir sıkıntımız kalmadı” şeklinde konuştu.
Ulaşımın aksamaması için gereken tedbirlerin alındığını kaydeden Çeleğen, “Ekinözü Belediyesi olarak bu tür acil durumların hayatı olumsuz yönde etkilememesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda elimizden gelen desteği ve çözümü üretmekteyiz. Hiç bir hemşerimizi mağdur etmemek için azami gayreti gösteriyoruz. Arkadaşlarımız zor şartlar altında fedakarca çalışmalarını devam ettiriyorlar. Bu noktada hem Ekinözü Belediyesi personeline hem de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ile ekibine teşekkür ediyoruz. İlçemizdeki tüm hemşerilerimizin kış mevsimini sorunsuz ve sıkıntısız atlatması için tüm personelimizle birlikte 24 saat göreve hazır bir şekilde beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.
Kar yağışıyla birlikte özellikle stabilize olan yollarda bozulmalar meydana geldiğini de hatırlatan Başkan Çeleğen, “Hava şartlarının düzelmesinin ardından Mart ayı ile birlikte Ekinözü Belediyemizin sorumluluk alanında kalan yollarda çalışmalarımızı başlatacağız. Yollarımızdaki gereken iyileştirmeleri en kısa sürede yapıp ulaşım sorununun çözümü noktasındaki adımları atmış olacağız. Ekinözü’müzün her alanda en iyi hizmeti alması için bu makamdayız. İnşallah bunu da en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.(İHA)