Kahramanmaraş Fırıncılar Odası Başkanı Erol Güneş, kent merkezinde ekmek gramajlarının ve fiyatlarının düşürüldüğünü açıkladı.

Güneş yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “5362 sayılı yasa ile ekmek fiyatı ve gramajında ayarlama yapma yetkisi odamıza verilmiştir. Bu yetkiye dayanarak biz de son bir durum değerlendirmesi yaparak, ekmeğin ham maddesi olan un, yakıt ve işçiliklere gelen fiyat farkları ve civar illeri de göz önünde bulundurarak Kahramanmaraş kent merkezinde ekmeğin gramajı olan 200 gramı 150 grama, fiyatı ise 35 yeni kuruştan, 30 yeni kuruşa indirmiş bulunmaktayız. 25.01.08 tarihi itibariyle Kahramanmaraş merkezdeki fırıncılarımızın üreterek piyasaya sürdüğü somun ekmeğinin ağırlığı artık 150 gram, fiyatı ise 30 yeni kuruş olarak halkamıza sunulmuştur.”

Bilindiği gibi; Kahramanmaraş Belediyesi tarafından hizmete sunulan Belediye Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmeklerin 25 kuruştan satılmasına fırıncı esnafı tepki gösteriyordu. Özel fırınların da fiyat indirmesi ile rekabetin kızışması bekleniyor. (www.kanal46.tv)