Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Elbistan merkezli olarak 4 ayrı ilde de 26 adrese eş zamanlı olarak yapılan uyuşturucu operasyonunda, 16 şüpheli gözaltına alındı.


Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucu madde ticaretini önlemek amacıyla son dönemin en kapsamlı operasyonlarından birisini organize etti. Yaklaşık 7 ay süren kapsamlı teknik takip sonucunda yapılan Elbistan merkezli uyuşturucu operasyonu, Kocaeli, Muğla, Adıyaman ve Osmaniye illerini de içerisine aldı. Sabah saat 06.00’da başlayan şafak operasyonunda 26 adrese eş zamanlı olarak baskın düzenlendi. Çok sayıda resmi ve sivil polis ekibinin katıldığı operasyonda aramalara narkotik köpekleri de eşlik etti. Operasyonlar sonucunda 20’si Elbistan’da olmak üzere toplam 26 adreste arama yapıldı. Operasyonun Elbistan bölümünde İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele biriminde görevli 190 personel katıldı. Operasyonda 17 şüpheli şahıstan 14’ü gözaltına alındı. Operasyon çerçevesinde Kocaeli, Muğla, Adıyaman ve Osmaniye illerinde ise toplam 6 şüpheliden 2’si gözaltına alındı. Elbistan’da 3, diğer illerde de 4 firari şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Operasyonda toplam 474 gram esrar, 15 adet uyuşturucu hap, 2 adet kurusıkı tabanca ve 2 adet de ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheli şahısların ifade işlemlerinin devam ettiği bildirildi.(İHA)