Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı.


Çarşı Atik Cami’inde düzenlenen açılış programında O’nu anlatan kasideler okundu, konuşmalar yapıldı. Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve protokol üyeleri, vatandaşlara gül dağıttı. Programda ayrıca katılımcılara Elbistan Belediyesi tarafından kutlu doğum pilavı ikram edildi.
Yaklaşık 1 hafta sürecek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış programına Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, daire amirleri, imam-hatipler ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Elbistan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel yaptı. Demirel, “Yüce Mevla’mız, insanoğluna maddeten ve manen rehberlik yapmak üzere Hz. Adem’den son peygamber Hz. Muhammed Mustafa’ya kadar birçok peygamber göndermiştir. En son olarak da Hz. Muhammed Mustafa’yı bütün insanlık alemine, beşeriyete rahmet olarak olarak göndermiştir. Kainatın efendisi Hz. Muhammed, hem yüce ahlakı, hem yaşantısı hem de kendisiyle gönderilen İslam dinin muhtevası bakımından hakikaten de insanlara hem dünyevi hem de uhrevi açıdan rahmet olmuştur" dedi.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yıl ‘Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı’ mesajıyla idrak edileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından Çarşı Atik Camii yan tarafında hazırlanan çadırda Elbistan Belediyesi’nin katkısı ile kutlu doğum pilavı ikram edildi.(İHA)