Kahramanmaraş’a incelemelerde bulunarak konferans vermek üzere gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terörle uğraşmak isteyen, terör oluşturmak isteyen unsurlarla da gerektiği şekilde mücadele edileceğini söyledi.

Bakan Ergin, Elbistan ilçesindeki incelemelerini tamamlamasının ardından geldiği Kahramanmaraş kent merkezinde Arsan Center’daki yemek sonrasında gazetecilerin, terör olaylarındaki artışa ilişkin sorusunu yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi Türkiye'de ne zaman dönüşüm, açılım, reform politikası uygulansa, Türkiye'nin idari yapısında, hukuk alt yapısında değişiklik gündeme gelse bunu engellemek isteyenlerin, bu tür hareketlere müracaat ettiklerini söyledi.

Ergin, 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçimini halkoyuyla yapmayı ön gören anayasa değişikliği referandumu öncesinde yaşanan olayların da bu çabalarla örtüştüğünü belirterek, Türkiye'nin geleceğe dönük standardını yükseltme noktasında, reformları ilerletme noktasındaki yolculuğunu bu tür girişimlerin engelleyemeyeceğini vurguladı. Ergin, bunların daha önce denenen yöntemler olduğunu ifade ederek, insanların hak ettiği standartları kazandırmaya çalıştıklarını ancak ısrarla terörle uğraşmak isteyen terör yaratmak isteyen unsurlarla da gerektiği şekilde mücadele edileceğini belirtti.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın bazı davalara ve yargıçların atamalarına müdahale ettiği şeklindeki konuyla ilgili bir soru üzerine Ergin, konunun şu anda yargıda olduğunu ve soruşturma aşamasında bulunduğunu anımsattı. Bu konu hakkında değerlendirme yapmak istemediğini ifade eden Ergin, ''Her şey milletimizin gözleri önünde, kamuoyu nezaretinde cereyan ediyor. Gelişmeleri sabırla izleyeceğiz'' dedi.

Adalet Bakanı Ergin, daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Siyaset Akademisi Sertifaka Programı ile konferansa katıldı. (www.kanal46.com)