Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (KMESOB) bağlı bazı oda başkanları, seçimler öncesinde bir kitapçık bastırarak dağıtmakta olan Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu üyesi Bekir Eryılmaz’a büyük tepki gösterdi.

İki dönemdir birlikte hareket ettiği Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Birlik Başkanı Ahmet Kuybu ile yollarını ayırdığını açıklayan Bekir Eryılmaz’ın ‘Direksiyon emin ellerde olacaktı….Bekir Eryılmaz Kahramanmaraş Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı anlatıyor’ başlıklı kitapçığın 9. sayfasında yer alan gazete haberi kupüründe il dışındaki bir oda başkanının hamamda bayan masöze kese yaptırırken fotoğrafının görüldüğü; “Dernek (oda) parası ile kese sefası’ başlıklı haber yer alıyor.

Buna tepki gösteren oda başkanları, tüm oda başkanlarının aynı kefeye konularak, adeta haberde kullanılan resmin tüm oda başkanlarına yakıştırılmaya çalışıldığını öne sürdüler.

Oda başkanlıklarını menfaat gözetmeksizin yaptıklarını öne süren bazı oda başkanları, kitapçıyı hazırlayan Bekir Eryılmaz’a tepkilerini şöyle dile getirdiler:

Kuyumcular Odası Başkanı H. Mustafa Öz: Bekir Eryılmaz eline bir dergi almış, yıllar önce başka bir ilde olan olayı Kahramanmaraş’ta oda başkanları yapmış gibi lanse etmektedir. Oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri maddi ve manevi bir beklentisi olmadan görev yapıyorlar. Bu olay bizleri çok üzmüştür ve kendisinden tüm oda başkanlarımızdan özür dilemesini bekliyor ve şiddetle kınıyorum.

Tenekeciler Odası Başkanı Hüseyin Börekçi: Ben 25 yıldan bu yana Tenekeciler odasının başkanlığını yapıyorum. Ben başkanlık görevini esnaf ve sanatkarlarımızın hak, hukuk ve menfaatlerini korumak için yapmaktayım ve bu görevi de zevk ve gururla yapıyorum. Kutsal topraklara giderek hac vazifesini yerine getirmiş biri olarak Bekir Eryılmaz’ın bastırdığı el kitabındaki resimde bulunan şahsı tüm oda başkanlarıyla aynı kefeye koymasını içime sindiremedim ve şiddette kınıyorum.

Kasaplar Odası Başkanı Faruk Döner: Bekir Eryılmaz’ın oda başkanlarına attığı çamuru bir türlü içime sindiremiyorum. Biz oda başkanları odalarımızdan hiçbir şekilde maaş falan almayan gönüllü hizmet yapan başkanlarız. Bizim oda başkanlarımız haberde denildiği gibi sefa sürmüyorlar, cefa çekiyorlar. Bekir Eryılmaz her zaman her seçimde herkese muhalefet olarak gündeme gelmek isteyen biridir. O yüzden kendisini kaale bile almıyor, kınıyorum.

Demirciler Odası Başkanı Ali Kökçü: Eryılmaz’ın bastırdığı el kitabında oda başkanları ağır ithamlarla suçlanıyor. Eryılmaz’da 7 yıl boyunca oda yöneticiliği yaptı. Demek ki o resimin çekildiği yerleri kendisi çok iyi biliyor. Bizler odalarımızda 1 lira maaş almadan hizmet yapan onurlu kişileriz. Ustalarımızdan aldığımız ahilik kültürü bizleri o tür yerlere sevk etmez. Bekir Eryılmaz’ı esnafım adına kınıyorum ve tüm oda başkanlarından özür dilemsini bekliyorum.

İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak: Uzun yıllar esnaf ve sanatkarı için hizmet eden ve rahmetli olan değerli babam Mehmet Kozak’tan bana kalan en büyük miras şanı, şerefi ve ahilik kültürüdür. İlimizdeki oda başkanlarımız bu görevlerini hiçbir menfaat gözetmeksizin guru ile yapmaktadırlar. Kitap ta yer alan haber ve resim ile ilgili kınayıcı açıklama yapmamış olsam ilk önce rahmetli babamın vicdanı sızlar. Bu yüzden Eryılmaz’ı şiddetle kınıyor ve tüm oda başkanlarında özür dilemsini bekliyorum.

Lokantacılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Mehmet Ali Fidan: Kahramanmaraş’ta yıllardan beri oda yöneticiliği ve başkanlık yapan biriyim. Bu uzun yıllar süresince böyle bir olay ve böyle bir haberle asla karşılaşmadım. Bizler görevlerini hiç para almadan esnafımızın emrinde olan kişileriz. Bekir Eryılmaz’ın el kitabında yer alan resim bizleri çok üzmüştür. Biran önce özür dilemesini bekliyorum.

Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçkil: Eryılmaz her seçim öncesi herkese muhalefet olan kişiliğe sahiptir. Bu huyunu tüm memleket bilmektedir. Yaptığı bu olay terbiyesizliktir. Biran önce çıkıp tüm oda başkanlarımızdan özür dilemelidir.

Attarlar Odası Başkanı Hüseyin Balbaba: Yıllardır Kahramanmaraş’ta hiçbir ücret almadan esnafımızın emrinde hizmet ediyoruz. İlimizde bulunan tüm oda başkanları namusu ve şerefiyle çalışan şahsiyetli insanlardır. Kitaptaki resim oda başkanlarına atılan bir çamurdur. Bekir Eryılmaz’ı şiddette kınıyorum.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Demir: Bekir Eryılmaz’ı şiddetle kınıyor hemen basın mensupları aracılığı ile özür dilemesini bekliyorum.

Değirmenciler Odası Başkanı Mustafa Taşlıalan: Bekir Eryılmaz’ı kitaptaki resimden dolayı tüm oda başkanlarımız adına kınıyor, özür dilemesini talep ediyorum. (Kaynak: MMM - www.kanal46.com)