Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 3 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonlarda akaryakıt kaçakçılığı yapmak suçundan yakalanan Mardin eski bağımsız milletvekillerinden Süleyman Bölünmez, tutuklandı. Bölünmez'in yanı sıra adliyeye sevk edilen 10 kişiden 7'si tutuklanırken, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından İstanbul, Ankara ve Antalya'da yapılan operasyonlarda aralarında kamu çalışanlarının da bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 3'ü emniyette verdikleri ifadelerin ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan 10 zanlı 3 günlük ifade sürecinin ardından adliyeye sevk edildi.

Gece geç saatlere kadar savcıya ifade veren zanlılardan 3'ü daha serbest bırakıldı. Aralarında eski milletvekili Süleyman Bölünmez'in de bulunduğu 7 kişi ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Bölünmez ile birlikte kardeşi Mehmet Bölünmez, petrol şirketinde görevli Mustafa A., Selami Ş., Eyüp Ali H., Kemal A., Tarık K. çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Bölünmez ve adamları 36 bin ton akaryakıt kaçakçılığı yapmak suçundan yargılanıyordu. Ayrıca Bölünmez, milletvekili olmadan önce de aynı suçtan hapis yatmış ve yüksek miktarda mali ceza ödemeye mahkûm olmuştu. (CİHAN)