Çanakkale merkezli 10 ilde yapılan operasyon kapsamında gözaltında bulunan aralarında eski Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in de bulunduğu 11 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öğrencilere burs verilmesiyle ilgili operasyonda gözaltına alınan ünlü güvenlik uzmanlarından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Tek başına hücrede bekletildikten sonra Çanakkale Adliyesi'nde hakim karşısına çıkartılan eski Rektör Laçiner'e bazı köşe yazılarının sorulduğu öğrenildi. Laçiner ile birlikte 14 kişi serbest bırakılırken, 5 kişi tutuklandı.

Serbest kaldıktan sonra adliye çıkışında basına açıklama yapan Laçiner, yazıları nedeniyle gözaltına alınmasının, ifade özgürlüğüne vurulan bir darbe olduğunu söyledi. Hukukun herkese eşit uygulanması gerektiğini belirten Profesör Laçiner özetle şunları söyledi:

“İsterse insan cinayetle suçlansın, neyle suçlanırsa suçlansın hukukun temel kuralları herkese eşit olarak uygulanmalı. Eğer burası çalışmıyorsa, arkamdaki bina çalışmıyorsa, bu şehrin hepsi çalışsa boştur. Adaletin olmadığı bir ülke vatan değildir. Burası Angola değil, burası Afrika'nın Asya'nın kuytu bir ülkesi değil. Akademisyenlerini, gazetecilerini, yazarlarını, sebepsiz yere dört gün hücrede yatıran ülkeler gelişemezler, ilerleyemezler.”