FETÖ’nün askeri okul imamı ile birlikte 51 kişi gözaltına alındı.Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçe merkezli olarak 18 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında askeri okul imamının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.


Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca Elbistan merkezli 18 ayrı ilde 42 ayrı adreste bulunan aralarında askeri okullara öğrenci yetiştiren, askeri okulların sınav sorularını veren, aralarında örgüt imamı subay ve astsubayların da olduğu 51 şahıs hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildi.


Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, Elbistan merkezli olarak Adıyaman, Konya, Şanlıurfa, Malatya, Ordu, Iğdır, Ankara, Mardin, Şırnak, Muğla, Kars, Antalya, Kayseri, Kütahya, İstanbul, Erzincan, Bingöl ve Kahramanmaraş’ta operasyon düzenledi.


Aralarında FETÖ/PDY’nin askeri okullara öğrenci yetiştiren ve sınav sorularını veren örgüt imamı subay ve astsubayların da bulunduğu 51 şahıs hakkında sabah erken saatlerde başlatılan operasyonda 42 ayrı adreste arama, el koyma ve gözaltı işlemleri uygulandı.


FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla gözaltına alınan şahıslar, işlemleri için emniyete götürüldü. Soruşturmanın büyük bir titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.


(İHA)