Kahramanmaraş'ta 50 yaşındaki Emine Doğan, Filistin halkı için anlamlı bir bağışta bulundu. Doğan, parmağındaki yüzüğü kuyumcuda nakit paraya çevirdi ve Kimse Yok mu Derneği'ne bağışladı.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları tepki toplamaya devam ederken, bir çok sivil toplum kuruluşu da halka yardım götürmek için el birliği ile çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Filistin halkının acısını yüreklerinde hisseden vatandaşlar da kişisel olarak ortaya koydukları çabalarla takdir ediliyor. Bu bağlamda Kahramanmaraş'ta da bir vatandaşın yaptığı anlamlı bağış büyük takdir kazandı.

Çekimler için Kahramanmaraş'ta bulunan Kimse Yok mu ekibine Filistin'e yardım etmek istediğini anlatan Emine Doğan, parmağındaki yüzüğü çıkararak bağışlamak istedi. Hemen bir kuyumcu dükkanına giren kadın yüzüğü karşılığında 140 YTL'yi teslim etti. Parayı teslim alan Kimse Yok mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altunköprü, ortaya konan bu davranıştan dolayı çok duygulandıklarını söyledi.

Doğan'ın yapmış olduğu bu bağışın manevi değerinin de yüksek olduğunu ifade eden Altunköprü, yardımların Filistin halkına ulaşması için çalışmalarını da sürdürdüklerini belirtti. Yüzüğünü Filistin'deki yardıma muhtaç insanlara bağışlamaktan büyük onur duyduğunu dile getiren Doğan da, yaraların sarılması temennisinde bulundu.

FİLİSTİN'E 10 BİN 300 LİRA MADDİ YARDIMDA BULUNDU

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı'na bağlı odalar, Filistin halkı için 10 bin 300 lira maddi yardımda bulundu.

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ahmet Kuybu, "İsrail'in Gazze'de başlattığı askeri harekatta, Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesine katkıda bulunmak amacıyla Birliğimize bağlı odalar arasında maddi yardım kampanyası başlattık. Bütün odalarımız bu yardım kampanyasına imkânları ölçüsünde destekte bulundu. Yaptığımız bu yardımla Gazze'ye umut vermeyi, Filistin halkının yalnız olmadığını ve her zaman yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. İsrail'in vahşet operasyonlarına karşı, herkesin Filistin'e maddi ve manevi destek vermesi gerekiyor." dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlatmış olduğu ve özellikle sivillerle, masum çocukları hedef aldığı saldırıları kınadıklarını da dile getiren Kuybu, Gazze'de yağdırdığı bombalarla çoluk çocuk onlarca masum insanı katleden işgalci İsrail, başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın nefretini kazanmıştır. Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

ZABITA EKİPLERİNDEN FİLİSTİN'E YARDIM

Kahramanmaraş Belediyesi zabıta ekipleri, aralarında para toplayarak İsrail'in bombardımanı altında bulunan Filistin'e gönderdi.

Kahramanmaraş Belediyesi Zabıta Teşkilatı çalışanları aralarında topladıkları yaklaşık bin 15 TL'lik yardımı, makbuz karşılığı, Filistin'e yardım için açılan hesaba yatırdı.

Zabıta Müdürü Ökkeş Demirdöğen, "Filistin topraklarında yaşanan insanlık ayıbına, dramına ve katliamına dur denilmesini, bu açıdan gerçekleşen kınama eylemleri ve toplantıları desteklediklerini, ancak buradaki masum insanlara uzanacak yardım eline bir nebze olsun katkı sağlamak amacıyla, bu yardım kampanyasını gerçekleştirdik." dedi. (Cihan)