Terör örgütü El Kaide'ye karşı 3 ilde geniş çaplı bir operasyon yapıldığı öğrenildi. Aramalarda şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı. (Operasyonlar kapsamında Kahramanmaraş'ta da gözaltılar olduğu öne sürülüyor.)

Gaziantep, Konya ve Şanlıurfa'da sabah erken saatlerde terör örgütü El Kaideye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon yapılan bazı yerlerde arama çalışmalarının devam ettiği ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, El Kaide'nin çatışma bölgelerine gönderilen yönetici ve militanlarına yönelik bir süredir yürüttüğü çalışmalar sonunda operasyon kararı aldı. Bu sabah saat 05.00'te Gaziantep'te çok sayıda ev ve işyeri basıldı.

Operasyon kapsamında Gaziantep'in Karşıyaka ve Kahvelipınar mahallelerinde 10 kadar eve baskın yapıldı. Burada gözaltına alınanlar arasında daha Afganistan'da örgütte eğitim gördüğü ileri sürülen 28 yaşındaki Mustafa Bozkurt'un da bulunduğu belirtildi.

Geçen yıl ocak ayında Gaziantep’te yapılan ve saatlerce süren El Kaide operasyonunda 1 polis memuru şehit olmuş, 4 terörist de ölü ele geçirilmişti.

KONYA

Konya'da gözaltına alınan 2 kişinin Gaziantep'e gönderileceği belirtildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi işlemlerinin ardından Gaziantep'e gönderilecek. (Hürriyet sitesi)

KAHRAMANMARAŞ'TA EL KAİDE İLE BAĞLANTILI BİR ÖRGÜTE YÖNELİK YAPILAN OPERASYONDA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kahramanmaraş merkez ile Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde terör örgütü El Kaide ile bağlantılı olduğu bildirilen bir örgüte yapılan operasyonda toplam 17 kişi gözaltına alındı, 3 kişi ise aranıyor.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Pazarcık ve Türkoğlu ilçeleri ile Kahramanmaraş il merkezinde, terör örgütü El Kaide ile bağlantılı bir örgüte karşı operasyonlar düzenledi. Söz konusu operasyonlarda toplam 17 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirilen zanlıların sorgulanmasına başlandı.

Yetkililer, 3 kişinin de arandığını bildirdi. (Ajanslar)