‘Global su krizini’ öne sürerek orta refüjlerdeki çimleri söktürüp yerine taş parke döşetmesinin yanında belediye hizmet binası önündeki ağaçları otobüs ve dolmuş durağı yapılacağı gerekçesi ile kestirmesinden dolayı Türk siyasetinin tanınmış isimlerinden Ökkeş Şendiller tarafından ‘Yeşil Düşmanı’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın şu sıralar zorlu günler geçirmekte olduğu öne sürülüyor.

Ağustos 2002’den bu yana başkanlık koltuğunda oturmasına ve geçen yıl yapılan yerel seçimde partisini bile geride bırakmasına rağmen Başkan Poyraz, aradan geçen son bir yıllık zaman zarfından kamuoyu nezdinde bir hayli yıprandı. Özellikle kaldırım ve yollardaki ‘yap-boz-yeniden yap’ sistemini uygulaması nedeni ile kamuoyunun haklı olarak kıyasıya eleştirdiği Başkan Poyraz’ın işi becerememesi nedeni ile örnek olarak halk arasında Bahçelievler olarak bilinen Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki kaldırımlar tamı tamına 3 kez bozularak yeniden yapıldı. Ortaya çıkan çalışma ise halk tarafından hiç ama hiç beğenilmedi. Yine özellikle kent içi trafik uygulamaları ve kaldırımlardaki yap-bozlar nedeni ile hak gözündeki itibarı sürekli olarak düşmekte olan Mustafa Poyraz, bazı kuruluşların yaptığı anketlerde de düşük puanlar alması ile de dikkat çekiyor.

Göreve geldiği günden bu yana belediye üst birimlerinde görev yapan kurmay kadro oluşturmakta bir hayli zorluk çeken Başkan Poyraz, bugün gelinen noktada mesela basın müşaviri olmadan görev yapmaya çalışıyor. Kahramanmaraş basını ile iyi ilişkiler kurmakta zorlanan Başkan Poyraz’ın bu nedenle kent dışından gelen ulusal basın temsilcilerine; “Kahramanmaraş’ta gazeteci mi var ki….” şeklindeki sözler sarf ettiği iddiası da kulağımıza geliyor.

KONUKLAR İLE POYRAZ ARASINDA GERGİNLİK Mİ VAR?

Kahramanmaraş Belediyesi dün hareketli günlerden birisini yaşadı. Kanal 46 kulislerine de düşen iddialara göre; halen belediye başkan yardımcısı vekili olarak başarılı bir şekilde görev yapmakta olan Özcan Konuklar ile Başkan Poyraz’ın arasına ‘kara kedi’ girdiği ve bunun sonucunda da Konuklar’ın başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiği öne sürüldü.

Yine belediyeden sızdırılan bilgilere göre; icraatlardaki ve ihalelerdeki başarısızlıklar nedeni ile basından ve kamuoyundan gelen eleştiriler yüzünden bir hayli gergin olan Başkan Poyraz’ın özellikle Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki yönetici beceriksizliğinden dolayı yaşanan ihale iptalleri nedeni ile kamuyu gözünde bir hayli zorda kaldığı biliniyor.

Bunun yanında; siyasilerden gelen talepleri ‘harfiyen’ yerine getirmediği gerekçesi ile parti tarafından sık sık şikâyet edilen Konuklar ile Başkan Poyraz, iddiaya göre dün yeniden bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulundu.

Yine iddiaya göre; belediye bünyesi içerisinde yapılması planlanan rotasyon kapsamında Mahmut Bakır’ın Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne getirileceği, şu anda burada müdür vekili olarak görev yapan Ali Rahmi Kaya’nın müdür yardımcısı olarak görevine devam edeceği, Kaya’nın şu anki yardımcısı Yaşar Kaymak’ın da ihale komisyonuna kaydırılacağı spekülasyonu kulislerde konuşulmaya başlandı.

Daha önce de 3 kez başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek affını istediği ancak Poyraz tarafından kabul edilmediği öne sürülen Özcan Konuklar’ın bir kez daha istifasını sunduğu iddia edildi.

Bu iddiaların doğruluğunu araştıran Haber Merkezimiz ve İstihbarat Servisimiz, dün gece yarısı sonrasına kadar hummalı bir araştırma faaliyeti yürüterek; “Kahramanmaraş Belediyesi’nde bir deprem olacak mıydı?” sorusunun cevabını aradı.

ÖZCAN KONUKLAR: GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

Bu sabah ise Belediye Başkan Yardımcısı Vekili aynı zamanda Fen İşleri Müdür Vekili olarak görev yapan ve ‘belediye’nin hamalı’ olarak nitelendirdiğimiz Başkan Yardımcısı Özcan Konukları’ı telefonla arayarak söz konusu iddiaların doğruluk derecesini sorduk.

Kendine has bir çalışma şekline sahip olan, doğru bildiği yoldan kesinlikle ayrılmayan birisi olarak öyle ona buna boyun eğmeyen ve oturduğu koltuktan güç almayan birisi olarak tanıyıp takdir ettiğimiz Konuklar, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. ‘Daha önce de 3 kez istifa ettiği ancak Poyraz tarafından bunların kabul edilmediği ve buna ek olarak dün de görevinden ayrılma kararı aldığı’ şeklindeki spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Konuklar; “Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz ile aramda fikir ayrılığı bulunduğu iddiaları kesinlikle doğru değildir. Şu an görevimin başındayım” ifadesini kullandı.

10 dakikayı aşkın bir süre devam eden görüşmede Konuklar şu şekilde konuştu:

“Takdir edilir ki, hayatın doğal bir parçası olarak iş akışı içerisinde zaman zaman görüş ayrılıkları olabilir. Aile içerisinde bile olan görüş ayrılıklarında önemli olan ortak paydada buluşabilmektir. Kahramanmaraş’a hizmet noktasında bizler de doğruyu bulabilme adına zaman zaman sayın başkanımızla birlikte fikir istişarelerinde bulunuyoruz. Ben 23 yıldır belediyedeyim ve son 7 yıldır da sayın başkanla birlikte çalışıyorum. Doğruluğuna inanmadığımız bir konuda ‘İlla ki bu işi yapın’ noktasında bugüne kadar hiç ısrarcı olmadı. Nedenine gelince ise; ‘doğru budur, bunun yapılması lazım’ dediğimizde her zaman bize sahip çıkarak önümüzü açtı. Ben bir memurum. Bana görev ve yetki verildiği sürece de elimden gelen çabayı ortaya koymaya devam ederim. Dün de kendisi ile oturarak konuştuk ve ortak paydada da buluştuk. Şu anda görevimin başındayım ve Kahramanmaraş’a hizmet noktasında çalışmaya devam ediyorum.”

Görüşmemiz sırasında; “Sayın Başkan, bir haberci olarak bugüne kadar Kahramanmaraş’ta neyin dedikodusu çıktı ise o konu ilerleyen zaman diliminde gerçek oldu. Sizin konu da böyle olmasın ve sizce bu tür dedikoduları kim çıkartıyor?” şeklindeki sorumuz üzerine de gülümseyerek şu cevabı verdi:

“Yarının sahibi Allah’tır. Geleceği Yüce Yaradan’dan başka kimse bilemez. Bizler makam ve mevkilerin geçici olduğunu inanan insanlarız. Bizlerin derdi bu memlekete ve millete hizmettir. Bizler görevimizi doğru bildiğimiz şekilde yapar, hakkımızda ortaya atılan sözlere de bu nedenle pek itibar etmeyiz. Bizim hesap vereceğimiz yer ise bellidir. Yapılanlar riyaset makamının başarısıdır, yapılamayanları ise bize verilen yetki ve göreve rağmen yapamamışız demektir. Bunların ışığında bu tür dedikoduları kimlerin çıkarttığını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Evet değerli okurlar: Kulislerde büyük yankı yapan olaylar şimdilik bu şekilde sonuçlanmış oldu. Belki de Başkan Poyraz’ın şu günlerde hiç sevmediği ve kale alarak muhatap olmadığı ‘Kanal 46, olayları araştırıyor’ denilerek rotasyon depremi direkten döndürülmüş olabilir. ‘Aman ha bunlara malzeme vermeyelim’ demiş olabilirler. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Ama şu da unutulmasın ki, güneş balçıkla sıvanmaz.

Eğer bir yerde bir tıkanıklık var ise o boru bir gün gelir patlar….

Bu gerçek te hiçbir zaman akıldan çıkarılmasın….

Bakalım ilerleyen günler Kahramanmaraş Belediyesi için neler getirecek…

Bekleyelim, görelim… (www.kanal46.cm)