Özellikle son zamanlarda orta refüjlerdeki çimlerin sökülerek yerlerine taş parkeler döşenmesi ve ağaç kıyımları ile büyük eleştiriler alan Kahramanmaraş Belediyesi'nde yaşanan olaylar kent gündeminin ilk sıralarında bulunmaya devam ediyor.

İnşaatı devam etmekte olan yeni hizmet binası önündeki ağaçların dün sabahın erken saatlerinde kesilmesinin Kanal 46 tarafından tespit edilerek duyurulmasının ardından gözler ve eleştirilerin çevrildiği Kahramanmaraş Belediyesi'nin Başkanı Mustafa Poyraz'dan şu ana kadar sözlü ya da yazılı bir açıklama gelmedi. "Şimdi söz sırası Poyraz'da" dediğimiz için kendisinden açıklama beklemeye devam ediyoruz. Bu tür haberleri kaale alıp almadığını ise hep birlikte göreceğiz.

Ancak Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Özcan Konuklar Haber Merkezimize yaptığı açıklamada hizmet binası önüne otobüs ve dolmuş durakları yapılacağı için ağaçların kesildiğini söyledi.

KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESİ'NDE REVİZYON

Kahramanmaraş Belediyesi'ndeki bazı birimlerin tepe yöneticilerinde ise değişiklik yapıldı. Buna göre; Temizlik İşleri'nde kısa zamanda başarılı bir performans ortaya koyan Mithat Karaaslan, Belediye ekmek fabrikasının bağlı olduğu İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne getirildi. Burada görev yapan Abdurrahman Çamsarı ise Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne getirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğüne de Müdür Yardımcısı Ali Kemal Kemaloğlu bakıyor. Yıllardır belediye yönetimi ile 'problemli' olduğu bilinen Muammer Ergin'in ise emekliye ayrıldığı öne sürüldü. Bu arada Belediye'nin resmi internet sitesindeki 'Teşkilat Şeması' bölümünde ise Ruhsat ve Denetim Müdürü bölümü ise boş bulunuyor. Daha önce Ulaşım ile Yatırımlar ve İştirakler Müdürlüklerini oluşturan Çamsarı şimdi de bu yeni birimi yapılandıracak.

SIRA NE ZAMAN PARK VE BAHÇELERE GELECEK?

Yaptıkları ihalelerin sık sık iptal edilmesi nedeni ile belediyeye olumsuz puan getiren ve yüzlerce işçinin geçici olarak işsiz kalmalarına neden olan Park ve Bahçeler Müdürü Ali Rahmi Kaya ile yardımcısı Yaşar Kaymak'a ise sıranın ne zaman geleceği büyük bir merakla bekleniyor.

Ancak her ne hikmetse Başkan Mustafa Poyraz, bu iki ismi almamak için neden adeta direniyor? Bu direnç nereye kadar sürecek, hep birlikte göreceğiz.

Bu arada son yapılan ve itirazlara neden olmasına rağmen Belediyece onaylanan Park ve Bahçeler ihalesine KİK nezdinde itirazda bulunulduğu ve iptal olasılığının yüksek olduğu yönündeki bilgiler de kulislere düştü. Yaşar Kaymak ise ihale belgelerini KİK'e teslim etmek için şu anda Ankara'da bulunuyor.

İŞTE KİK'E YAPILAN İTİRAZ BAŞVURU BİLGİLERİ

Başvurunun Niteliği : İtirazen Şikayet

Başvuranın Statüsü : ARCAN SOSYAL HİZMETLER TEMİZLİK İNŞAAT EĞİT. TİC. LTD. ŞTİ.

Şikayet Tarihi :29.03.2010

Evrak Numarası : 7163

Dilekçe Tarihi: 29.03.2010

İhaleyi Açan İdare : Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Üst / En Üst İdare : KAHRAMANMARAŞ İLİ BELEDİYELERİ/BELEDİYELER

İhale Bilgileri

İhale Kayıt No :2010/6085

İhale Adı :Park ve Yeşil Alanların Bakım, Onarım, Koruma, Temizlik, Bordür, Parke, Kaldırım Düzenlenmesi

İhale Türü :Hizmet Alımı

İhale Usulü :Açık İhale Usulü

İhale Niteliği :HİZMET ALIMI

İhale Miktarı :400 Adet İşçi ve 24 Adet Araç ile 8 Ay Süreli, 7 Adet Sulama Tankerli Kamyon ile 6 ay Süreli

İnceleme Süreci Bilgileri : İnceleme Devam Ediyor.

BİLLBOARD İHALESİNİN YENİSİ 6 NİSAN'DA

Geçen günlerde yapılan ancak Belediye tarafından iptal edilen Kent Mobilyaları ihalesi de 6 Nisan'da gerçekleştirilecek. 5 bin lira dosya parası alınan ihalenin geçici teminatı ise 15 bin liradan 45 bin liraya yükseltildi. Rakamların yükselmesi nedeni ile ihaleye katılımın düşük olacağı bunun da gelir kaybına yol açacağı öne sürülüyor. İhalenin muhammen bedeli ise yine 300 bin liradan başlayacak. İptal edilen ihale de bu rakam 1 milyon 275 bin liraya kadar yükselmişti.

Bakalım hareketli gelişmelere gebe ihaleyi bu kez kim alacak?....

Daha önce bu işi başarılı bir şekilde yapan Bilgili Medya'nın Kahramanmaraş Belediyesi'ni mahkemeye verdiği de öne sürülüyor.

ÖKKEŞ ŞENDİLLER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Öte yandan; Türk siyasetinin tanınmış ve etkin isimlerinden Ökkeş Şendiller, kendi deyimi ile 'üzerindeki ölü toprağını kaldırmak için' geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta muhalefet çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Geçen günlerde Aksu TV'de Turgay Terzibaş'ın B Planı'nda konuğu olarak önemli açıklamalarda bulunan Ökkeş Şendiller, aynen kendi ifadesi ile; "Kahramanmaraş'ı siyaseten yönetmeye çalışan krallar (baronlar) tarafından tahta oturtulan ve seçmenin de alternatif olmadığı için onay vermek zorunda kaldığı Mustafa Poyraz'ın 2009 seçiminden sonraki birinci senei devriyesinde icraatlarının değerlendirmesi"ni yaptı.

Şendiller'in açıklamaları yine Kahramanmaraş gündemini sarsacak cinsten görünüyor. Ökkeş Şendiller'in açıklamalarını Kanal 46'da daha sonra okuyabilirsiniz....

Hareketliliğin bir türlü dinmediği Kahramanmaraş Belediyesi'ndeki sıcak gelişmeleri takip eden Kanal 46'yı izlemeye devam edin.....

DİĞER SICAK GELİŞMELER DAHA SONRA.....