Kahramanmaraş Belediyesi Başkan Yardımcısı Vekilleri Mustafa Uzunlar ve Hanifi Özcan Konuklar ile belediye çalışanlarından Ahmet Muammer Baydemir, Yusuf Çakar, Necati Kahveci geçmişteki bir ihale konusu nedeni ile hakim karşısına çıktılar.

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada halen Kahramanmaraş Belediyesi’nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak çalışmakta olan Serdar Yakar da tanık olarak ifade verdi. Bu arada; Bekir Özdoğan ve Metin Kocabıyık ta yine tanık olarak dinlendi.

DAVA AÇILMASINA NEDEN OLAN SÜREÇTE NELER YAŞANMIŞTI?

2005 yılında Kahramanmaraş Belediyesi fuar bünyesinde Atatürk Parkı alanı içerisinde gerçekleştirilen yaz şenlikleri kapsamında sanatçı getirilmesi işini ihale etmiş, ihale aşamasında ihale dosyasının usulüne uygun olmadığı gerekçesi ile zamanın Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Serdar Yakar, dosyayı imzalamayarak yanlışlıkları Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a bildirmişti.

Bunun üzerine belediye yönetimi ile arasına adeta ‘kara kedi’ giren Serdar Yakar izne gönderilirken, yerine vekâlet eden yardımcısı Mustafa Semerci tarafından dosya tanzim edilerek ihale edilmek üzere ihale komisyonuna havale edilmiş ve ihale yapılmıştı. İhaleyi alan Karen Ajans ta sanatçı getirerek konserleri gerçekleştirmiş, Mustafa Keser, Alişan, Doğuş, Orhan Hakalmaz, Gece Yolcuları ve İbrahim Erkal gibi sanatçılar Kahramanmaraşlı hayranları ile buluşmuşlardı.

Böylece Basın-Yayın ve Kültür Müdürlüğü bütçelerinden söz konusu firmaya o zamanın parası ile toplam 160 bin YTL civarında ödeme yapılmış, izinden dönen Serdar Yakar ise; görev yeri değiştirilerek önce Gelir İşleri Müdür Yardımcılığı’na ardından ise Terminal Müdürlüğü görevine atanmıştı.

Görev yerinin haksız olarak değiştirildiğini öne süren Serdar Yakar ise hakkını aramak için öncelikle Bölge İdare Mahkemesi’ne daha sonra ise İçişleri ve Adalet Bakanlıklarına dilekçe göndererek şikâyette bulunmuştu. Yine o günlerde Kahramanmaraşlı organizatör Yunus Dal ise kendisinden teklif alınmadığı gerekçesi ile konuyu basına taşımış, yaşanan bu gelişmeler üzerine yasal sürecin başlatılması ile adliyede ise kamu davası açılmıştı. (ÖZEL HABER - www.kanal46.com)


DURUŞMADA KİM NE DEDİ?...GENİŞ HABERİ DAHA SONRA…