Balyoz soruşturmasında ifade veren subaylar arasında adı geçen Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, terfi ettirilmemesine tepki olarak istifa etti.

Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) Balyoz soruşturması nedeniyle terfi alamayan ancak bir başka göreve tayin edilen İstanbul Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’nun Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk istifa etti. Deniz Kuvvetleri’ndeki bu şok istifa önceki gün gerçekleşti. Dört yıldan beri tuğamirallik rütbesinde olan ve terfi bekleyen Tuğamiral Ertürk, Balyoz planı iddiaları soruşturması kapsamında ifade veren askerler arasında bulunuyordu. Tuğamiral Ertürk, kriz ortamında geçen bu yılki YAŞ’ta, Balyoz Darbe Planı soruşturması nedeniyle terfi alamayanlar arasında yer aldı ve bir başka göreve tayin edildi. Ertürk’ün yeni görev yeri Akdeniz Bölge Komutanlığı oldu. Tuğamiral Ertürk, önceki gün yapılan Deniz Harp Okulu’ndaki devir teslim törenindeki konuşmasında kendilerine haksızlık yapıldığını savundu.

Ertürk, Balyoz darbe planı kapsamında geçen Mayıs ayında ifade vermişti. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit de, YAŞ’ın ilk günü yaptığı konuşmada özellikle Deniz Kuvvetleri personeline yönelik haksız tutum ve iddialardan şikâyetçi olmuştu. (Hürriyet)