Diyarbakır, Ağrı, Hakkari ve Van'da PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Ağrı'da çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu. Hakkari ve Van'da 6 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Bugün akşam saatlerinde, Ağrı Dağının 2 bin 600 rakımında arazi arama ve taraması yapan güvenlik güçleri, karşılaştıkları teröristlerle sıcak temasa girdi. Dün akşam saat 18.00 sıralarında başlayan çatışmada, teröristlerin yakalanması için Doğubayazıt Birinci Mekanize Piyade Tugayı ile jandarmadan taviye ekip istendi. Skorsky helikopterler, çatışma bölgesinin dört bir tarafına asker sevkiyatı yaparak teröristleri çembere almaya çalışıyor. Çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

Doğubayazıt ve Ağrı Devlet Hastanelerinde geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgeye yakın olan köylerdeki vatandaşlar, silah sesleri ile yoğun bir top atışının yapıldığını söyledi.Vali Ali Yerlikaya, Ağrı Dağı'ndaki çatışmanın devam ettiğini ve ilerleyen saatlerde konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.

3 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkisi yakınlarındaki Helin Vadisi'nde bir grup terör örgütü PKK üyesinin tespit edildiğini belirtti. Güvenlik güçlerinin “dur” ihtarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığını söyleyen Vali Türker, çatışmada 1'i kadın, 3 teröristin ölü ele geçirildiğini duyurdu.

Türker, teröristlerin üzerinde uzun namlulu silah ile el bombaları bulunduğunu bildirerek, teröristlerin eylem için kent merkezine geldiğinin tahmin edildiğini kaydetti.Bölgedeki operasyonlar, hava destekli devam ediyor.

ÖZEL HAREKAT MERKEZİNE ROKETATARLI SALDIRI

Dicle İlçesi’nin Ziyaret Tepe Mevkii’nde ilçenin korumasını sağlayan ve Özel Harekatçı polislerin görev yaptığı nöbetçi kulubesine bu akşam saat 19.20 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Töreristler noktaya iki roket atarken, polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. İlk bilgilere göre öloyda ölen ve yaralanan olmazken, bölgeye takviye ekipler sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.

VAN'DA HÜKÜMET KONAĞINA TACİZ ATEŞİ: 1 POLİS YARALI

Terör örgütü PKK üyeleri, yakınındaki inşattan İlçe Emniyet Amirliğine taciz ateşinde açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle 3 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmada 3 teröristin silahları da ele geçirildi. Çatışmada yaralanan Emniyet Amiri Halil Akbaş ile polis memuru Mehmet Memecan, Van'da tedavi altına alındı.

Çaldıran Hükümet Konağının birinci katındaki İlçe Emniyet Amirliğine, terör örgütü PKK üyeleri tarafından düzenlenen silahlı saldırıdan sonra çıkan çatışmada yarlanan İlçe Emniyet Amiri Halil Akbaş ile polis memuru Mehmet Memecan, Çaldıran Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine getirilen yaralılar, tedavi altına alındı. Van Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı da hastaneye gelerek, yaralıların sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Kaçan 2 teröristin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. (Mynet)