Kahramanmaraş Belediyesi’nin Başkanlık Konutu’na gelen SGK denetim görevlileri kayıt dışı şirket işçisi çalıştırılıp-çalıştırılmadığını kontrol etti.

7 Mayıs Cuma günü öğleden sonra yapılan denetimde; burada bulunan 5 kişi hakkında tutanak tutan SGK görevlileri ile belediye çalışanları arasında tartışmalar yaşandığı öne sürüldü. Elde edilen bilgilere göre; Mercimektepe’deki başkanlık konutunun bahçesinde çim biçme işinde çalıştığı iddia edilen bu kişilerin görevlilere şirket işçisi olduklarını söyledikleri öğrenildi.

Ancak; Belediye’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne hizmet veren Ankara’nın Arcan firmasının Belediye ile olan sözleşmesi 30 Nisan 2010 Cuma günü sona ermiş, tüm dünyanın İşçi Bayramı olarak kutladığı 1 Mayıs cumartesi günü yaklaşık 500 şirket işçisi yeni ihalenin KİK’e itiraz süreci devam ettiği için Belediye tarafından ‘mecburen’ kapı önüne konulmuşlardı.

Bu nedenle Başkanlık Konutu’nun bahçesinde çalışırken tespit edilen ve çim biçmede kalifiye olan şirket elemanlarının büyük ihtimalle kayıt dışı olarak çalıştırıldıkları tahmin edilirken, kesin durumları ise SGK tarafından sorgularının yapılmasının ardından belli olacak.

Daha önceki ihale iptallerinde olduğu gibi bunda da belediyenin bazı şirket işçilerini kayıt dışı yani maaşsız ve sigortasız olarak çalıştırdıkları öne sürülmüş; Kahramanmaraş’ın tek kişilik tek muhalefeti konumuna gelen Ökkeş Şendiller de yaptığı açıklamada Belediye’ye ve SGK’ya kayıt dışı şirket işçisi çalıştırılmaması uyarısında bulunmuştu.

Daha önce de Kahramanmaraş Belediyesi'ne trilyonluk gelir kaybına neden olacağını belirttiği billboard ihalesinin iptal edilmesi için kamuoyu oluşturulmasından büyük etken olan Ökkeş Şendiller, kayıt dışı istihdam konusunda yaptığı muhalefet ile de yeniden gündeme gelerek takdir gördü. (www.kanal46.com)