Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ikincisi 6 Nisan'da yapılan ve yıllığı 651 bin liradan giden billboard ihalesini onaylamayarak iptal etti.

1 milyon 275 bin liradan giden ilk ihalenin geçici teminatının yanlış hesaplandığı gerekçesi ile iptal edilmesinin ardından ikinci ihalede yıllık bedelin ilkine göre yarı yarıya olması nedeni ile kamuoyundan büyük tepki gelmişti.

Encümen üyeleri tarafından onaylanarak önüne gelen ihaleyi inceleyen Başkan Mustafa Poyraz, gerekçelerini sıralayarak ihaleyi onaylamadı ve iptal etti. Gazeteci Mustafa Şirin'in bu yöndeki sorusunu cevaplandıran Başkan Mustafa Poyraz, birden fazla gerekçeler nedeni ile ihaleyi onaylamayarak iptal ettiğini doğruladı.

Böylece Başkan Poyraz, bir hayli tartışmalara neden olan ihaleyi onaylamayarak kamuoyundan olumlu puan aldı.

ŞENDİLLER: POYRAZ DOĞRUYU GÖRDÜ..

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan billboard ihalesini iptal etmesinin doğru bir hareket olduğunu belirten Ökkeş Şendiller ise Kanal 46’ya yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kamuoyuna daha önce açıkladığım gibi ilkinin yarı fiyatına giden billboard ihalesinin onaylanması halinde adli makamlara belediyenin ve devletin zarara uğratılacağı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmiştik. Duyarlı basının yazdığı ve bizim de söylediğimiz gibi Başkan Poyraz’ın bu ihalenin yanlışlığını ve belediye ile devletin zarara uğrayacağını görüp ihaleyi iptal etmesini olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Kamuoyundan gelen haklı tepkileri dikkate alarak doğruyu görmek ise bir erdemdir. Bundan böyle Kahramanmaraşlının ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan imkânların çarçur edilmemesi noktasında yapılacak her çalışmanın sıkı takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bir kez daha ifade etmek gerekir ise maksadımız; ne belediyeyi ne de hizmet için ihaleye talip olan vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaktır. Amacımız; doğru neyse onun yapılmasıdır. Milletin menfaatlerinin korunmasıdır. Bu vesile ile şunu da önemle belirmek isterim ki; bizler yanlış yapılanı eleştirdiğimiz gibi doğru yapılan hareketleri de tebrik etmesini biliriz. Kuru kuruya yıkıcı bir muhalefet anlayışı bizim tarzımız değildir.” (www.kanal46.com)