Türkiye'nin güneydoğusunu 'Kürdistan' olarak gösteren harita bastırıldı. Geçmişte bölücübaşı Abdullah Öcalan’ı bağrına basan İtalya’da, şimdi de Türkiye’nin güneydoğu topraklarını 'Kürdistan' olarak gösteren bir harita ortaya çıktı. Haritanın ülke bayraklarnın yeraldığı bölümde de Türkiye bayrağının hemen çarprazında “Kürdistan” bayrağı yeralıyor.

İtalyan Belleti firması tarafından duvara asılmak imacıyla basılan siyasi dünya haritasında Türkiye'nin güneydoğu toprakları, sınırlarla ayrılmamış da olsa 'Kürdistan' olarak gösteriliyor. Haritada Türkiye sınırları doğru şekilde yeralsa da, Urfa’dan başlayıp, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ı kapsayan bir hat üzerinde, Kuzey Irak üzerinden İran’a kadar devam eden “Kürdistan” yazısı yeralıyor. İtalya basınında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Kuzey Irak’ı tanımlarken sıkça kullanılan “Kürdistan” ifadesi, haritaya da taşındı. Bununla da kalınmayıp, ülkelerin bayraklarının bulunduğu bölümde, Türkiye’nin bayrağının alt çarprazında sözde Kürdistan bayrağı yeraldı.

Son 20 yıldır İtalya’da faaliyet gösteren Belletti firması, ofis haritalarının yanısıra, turistik haritaların basımını da yapıyor. Ülkedeki bir çok okulda da Belletti’nin haritaları kullanılıyor. Firma ayrıca son yıllarda Avrupa’da sık kullanılılan elektronik uydu haritası da hazırlıyor ve özel sipariş üzerine üretim de yapıyor. (Milliyet)