Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesindeki ilköğretim okulunda öğrenim gören öğrenciler bugün öğleden sonra kendilerine dağıtılan meyve suları ile kurabiyeleri yedikten sonra rahatsızlaştı.

Gıda zehirlenmesine maruz kaldıkları belirtilen öğrenciler Narlı ve Pazarcık ile kent merkezine de getirilerek çeşitli hastanelerde tedavi ve gözetim altına alındılar.

İŞTE BU ÜZÜCÜ HABERİN DETAYLARI

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Beldesinde, Narlı İlköğretim okulunda öğrenim gören 60 öğrenci yedikleri bazı ürünlerden dolayı gıda zehirlenmesi geçirdi.

Öğrenciler bugün öğleden sonra yedikleri bazı kurabiye ve meyve sularının ardından öğretmenlerine karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetinde bulundular. Sayının artması üzerine, rahatsızlanan öğrenciler Narlı, Pazarcık ve Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastaneleri’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. İsmail Kahraman, gelen 12 öğrencinin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirterek; “Durumları genelde iyi. Hayati tehlikeleri yok, ama bunları takip edeceğiz. 4 saat hastaları müşahede altında tutacağız. İfadelerinde meyve suyu ve kurabiye yediklerini söylüyorlar, ama tam olarak bilemiyoruz. O konuda kesin bir şey söyleyemeyiz, başka şeyde olabilir. Yani normalde meyve suyundan olabilir ama kurabiyeden zehirlenme olamaz” dedi.

Bazı öğrenciler ise, kurabiye ve meyve yedikten sonra zehirlendiklerini söylediler.

Öğrencilere daha sonra kan tahlili yapılırken, serum takılarak gözlem altına alındılar. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (www.kanal46.com)


YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...